Filip: Petříček měl rezignovat! Další skandál ministra zahraničních věcí Petříčka z ČSSD!

16. 5. 2020

V pátek 15.5.2020 zveřejnil ruský armádní list "Krasanaja zvězda" (Rudá hvězda) rozhovor s předsedou KSČM Vojtěchem Filipem. Politik v něm kritizoval postoj české diplomacie v odporování fašistickým tendencím.

V rozhovoru pro ruský list předseda českých komunistů připomněl, že v prosinci se čeští diplomaté na schůzi Valného shromáždění OSN zdrželi při hlasování o rezoluci proti oslavě nacismu! (Plný název zní - Boj proti oslavě nacismu, neonacismu a dalších praktik, které přispívají k vyvolávání aktuálních forem rasismu, rasové diskriminace, xenofobie a podobných nesnášenlivostí). Zodpovědného za to označil Filip ministra zahraničí Tomáše Petříčka.

V minulosti právě obyvatelé naší země měli být v souladu s nacistickými plány vyhubeni, nebo podrobeni germanizaci. Navíc dochází v naší společnosti v posledních letech k evidentnímu nárůstu fašistických tendencí, které v některých případech zůstávají bez trestu! A někteří lidé záměrně podporují neonacismus a oslavují banderovce a vlasovce!

Věřím, že se jedná o ostudu v mezinárodním měřítku a absolutní neúspěch šéfa české diplomacie, který měl okamžitě rezignovat, nebo měl být bez prodlení odvolán z funkce,“ sdělil Filip. (Zde a dále překlad originálu rozhovoru v ruštině, pozn. red).

Zdroj: https://cz.sputniknews.com/politika/2020051611952068-verim-ze-se-jedna-o...

Vložil: JK