Jan Campbell - Výsledky ekonomického fóra v Petrohradu 6. - 8.6. 2019 jsou pro ČR tristní!

3. 7. 2019

Jan Campbell - analytik, publicista, německý občan české národnosti žijící v Bonu. Expert na světovou politiku, Rusko a Čínu. Jan Campbell, ve svém novém příspěvku přináší krátký přehled výsledků ekonomického fóra v Petrohradu, které se tam konalo 6. - 8. 6. 2019. Ty totiž podle experta nebyly pro Českou republiku vůbec potěšující!

Cambel v něm píše o nenahraditelné ztrátě příležitostí v Rusku pro Českou republiku. Poukazuje obrazně na "idiotismy" české státní reprezentace ve vyhlašování a prodlužování sankcí vůči Ruské federaci, proto abychom se zalíbily jako věrný a poslušný sluha USA a jiných západních zemí. Ve svém článku uvádí čísla, kdo se tohoto fóra zúčastnil. Čísla jsou více než úsměvná!

Cambel doslova píše, pro informaci "Milionu chvilek pro demokracii" a jako důkaz ignorance představitelů států, kteří se neúčastnili fóra, uvádí krátkou statistiku delegací: USA – 542 účastníků, SRN – 334, UK – 312, Francie – 249, Japonsko – 219, Švýcarsko – 190, Itálie – 160, Holandsko – 106 osob. Jak vidno, hlavní podíl v účasti zabezpečily státy, jejichž vlády prodlužují nesmyslné sankce proti RF v přímém kontrastu k zájmu vlastních společností o spolupráci s Ruskou federací.

Co se týče zahraničních medií, jejich zájem byl také veliký: Média z 56 států světa obdržela akreditaci. O mezinárodní hospodářské spolupráci referovalo 4.816 představitelů masových médií (z nichž bylo 813 zahraničních), z 1.299 organizací (z nichž bylo 256 zahraničních).

Za praktický výsledek fóra mluví 745 podepsaných smluv, nepodléhající obchodnímu tajemství, v celkové hodnotě 45,6 miliard Euro a zvýšení počtu oficiálních partnerů fóra na 148.

Celý článek čtěte zde - na Parlamentních listech:

J. Campbell
Parlamentní listy, Vasevec.cz