Kdo je větší dobytek ať zhodnotí občané!

16. 5. 2019

Poslanec KSČM Zdeněk Ondráček se zúčastnil před několika dny oslav 5. výročí vzniku Doněcké národní republiky (dále ve zkratce jen DNR) na východě Ukrajiny. Vycestoval tam za svoje peníze a na základě svého rozhodnutí. V souladu s poslaneckým mandátem, kdy poslanec jedná pouze v souladu se svým vědomím a svědomím!

V Doněcku byl přijat na nejvyšší úrovni prezidentem DNR Denisem Pušilinem. Byl přivezen z hotelu či z letiště vládním automobilem, na kterém byla doněcká a česká státní vlaječka. Na jeho uvítání a počest byla zahrána česká státní hymna.

Prezident DNR Pušilin k tomuto setkání podle medií uvedl: "Milí přátelé, jsem rád, že vás mohu přivítat v Doněcké lidové republice, zvláště dnes při našem pátém výročí. Je to pro nás opravdu důležitý svátek. Vždy jsme cítili podporu spřátelených států."

Na to reagoval ve svém prohlášení na Twitteru ostrou kritikou ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček z ČSSD. "Poslanec Ondráček dělá ostudu České republice! Na této cestě oficiálně ČR nezastupoval. Kromě videa s tímto „úspěchem“ nevím, jaký byl cíl jeho cesty."

K němu se přidal nový předseda STAN Vít Rakušan, který chce kvůli tomu svolat jednání zahraničního výboru Poslanecké sněmovny.

Přidal se i známý „tlučhuba“ Kalousek z TOP 09 s komentářem plným jedu. Právě v době, kdy se na Ukrajině uskutečnil ozbrojený státní převrat, byl ministrem zahraničních věcí ČR Karel Schwarzenberg, předseda a maskot TOP 09, který tam aktivně vystupoval na Majdanu a všemožně jménem naší republiky pučisty podporoval. Co z tohoto státního puče vzniklo za hrůzu vidíme s odstupem let! Ukrajina je sražena ekonomicky na kolena, rozdělená na různé státní útvary svými vlastními občany a tento proces rozpadu ještě není u konce, probíhá tam rozsáhlá občanská válka, je již více než deset tisíc mrtvých a další desetitisíce zraněných. To jsou reálné výsledky Schwarzenbergovo zahraniční politiky! Obdobně postupoval tento politický gauner v případu Sýrie, tam je situace ještě horší! Proti této návštěvě poslance Ondráčka protestuje i ukrajinská ambasáda.v Praze.

KSČM dlouhodobě poukazuje na to, že Česká televize, zejména zahraniční redakce ČT pod vedením Michala Kubala a ukrajinsko-běloruského zpravodaje Miroslava Karase otevřeně lže o tom, co se děje na Ukrajině. Manipuluje zprávy ve prospěch pučistické chunty Ukrajiny a ignoruje zásadní fakta, jako Oděsský masakr, nebo fašizaci ukrajny. A to od samého počátku, kdy se tam uskutečnil v únoru 2014 ozbrojený státní převrat za pomoci ozbrojených fašistických bojůvek Pravého Sektoru a podobných uskupení v režii americké ambasády v Kyjevě. Psali jsme o tom na těchto www stránkách mnohokrát!

Toto není schopen zaregistrovat ani ministr zahraničí Petříček, který tam byl v lednu 2019 na oficiální návštěvě a nebyl schopen tam vznést oficiální protest proti tomu, že za hlavní hrdiny Ukrajiny jsou současným prezidentem Porošenkem a pučistickou vládou Ukrajiny nyní vydáváni Stepan Bandera, odsouzený Mnichovským tribunálem na konci II. světové války jako fašistický válečný zločinec a další mu podobní!

Zdeněk Ondráček k tomu uvedl: "Ukrajinské velvyslanectví mě nezajímá, ať si protestní nótu klidně podá." "Přivezl jsem tam do DNR humanitární pomoc. Česká vláda tam dodává zbraně (pozn. ukrajinské pučistické vládě), já tam dodávám hračky. Kdo z nás je větší dobytek, nevím. To si posuďte vy," řekl Aktuálně.cz Ondráček.

Vojtěch Filip, předseda ÚV KSČM k tomu pro media napsal: "O cestě pana poslance Ondráčka jsem dopředu informován nebyl, ale proti cestě nic nemám." Ústavní činitelé mají právo na nezkreslené informace přímo z místa. Jsem zastánce demokracie a odpůrce mediokracie, tedy manipulace veřejnosti pomocí nepřesných nebo neúplných informací, a těch je v digitální době informační společnosti, žel, většina.

Ministerstvo zahraničních věcí vydalo k dění na Ukrajině v posledních dnech nehorázné prohlášení, které je zveřejněno na webu ministerstva. Ukazuje se, že ministr Petříček je bohužel trvale mimo realitu, ale i „mimo mísu“! Není schopen hájit zájmy České republiky a přispět k normalizaci mezinárodní situace. Už dávno měl být z této zodpovědné funkce  odstraněn!

Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM