Připravuje se nová mezinárodní konference velmocí - Jalta 2020

22. 8. 2019

Na některých ruských webech se začíná objevovat opakovaně informace, že se potichu připravuje nová mezinárodní konference světových velmocí - JALTA 2020.

Mělo by jít o konferenci zástupců tří světových supervelmocí a to Ruské federace – Číny – a USA.

Tyto supervelmoci by měly být reprezentovány na konferenci prezidenty těchto zemí Vladimírem Putinem – Si Ťin-pchingem a  Donaldem Trumpem. Konference by měla údajně jednat o naléhavých výzvách doby, o novému uspořádání světa a mezinárodních vztahů.

Podle těchto ruských webů se ale američtí demokraté (v čele s Hillary Clintonovou) snaží všemožně zabránit prezidentovi Trumpovi v účasti na této konferenci. Chtějí zabránit tomu, aby Trump změnil dosavadní zahraniční politiku USA, tzv. „amerického velkého klacku“ vůči zbytku světa.

Trump je především businessman, až potom politik a s některými dosavadními kroky zahraniční politiky USA se neztotožňuje a chce je změnit! Především tuto politiku nechce financovat, potřebuje investovat do obnovy průmyslu v USA! Odpor vůči Trumpovi je však uvnitř vládních kruhů v USA veliký a Trump je nucen silně kličkovat a mlžit.

Všemožně proti konání této mezinárodní konference útočí Velká Británie, především přes finanční sektor v USA, neboť britská bankovní CITY ovládá značnou část finačního a bankovního sektoru v USA, ale i procesy v soukromém FEDu (Federálním rezervním systému USA, kde se tisknou americké dolary a dělá se měnová politika USA).

Británie byla z jednání jaltské konference 2020 vyšachována a britská zahraniční rozvědka MI6,  nyní údajně dělá všechno možné, aby konání této konference překazila či znemožnila. Souvisí s tím rozběhnutá akce „Skripal“, údajně otráveného bývalého plukovníka KGB Skripala a jeho dcery ve Velké Británii ruskými agenty smrtícím jedem Novičok. Britům jde o to maximálně diskreditovat na mezinárodní scéně Rusko a co nejvíce jej izolovat. A souvisí s tím i současné mohutné protesty v Honkongu proti Číně, ale i mnohé jiné akce ve světě, organizované v pozadí ze strany tajných služeb Velké Británie a USA.

Nelíbí se to údajně ani evropskému tandemu Francie – SRN, Macron - Merkelová, kteří mají jiné plány a kteří už uzavřeli dohody o novém přeformátování Evropy a privilegovaném postavení jejich států v čele Evropské unie.

Mělo by se jednat o významnou historickou událost pro další fungování světa na dlouhé roky dopředu. Jednání takové konference si vyžaduje dlouhodobou přípravu a předjednání mnoha závažných otázek současnosti. Tyto procesy již údajně běží.

Prezident Trump údajně souhlasil s účastí na jednáním této jaltské konference v roce 2020.

Jalta, to je ruský Krym. Poslední známá Jaltská (krymská) konference představitelů válečné koalice proti fašismu v době II. Světové války, USA – SSSR - a Velké Británie se konala ve dnech 4. a 11. února 1945. Bylo to jedno ze 3 setkání hlavních představitelů SSSR, USA a Velké Británie (Roosevelta, Churchilla a Stalina) během druhé světové války, vedle Teheránské a Postupimské konference.

Setkání těchto představitelů v Jaltě roku 1945 mělo krycí název Argonaut a hlavními projednávanými otázkami  byl vztah spojenců k poválečnému Německu, jeho plné poválečné odzbrojení, vztah k Francii, Polsku a projednával se zde vznik Organizace spojených národů.

Uvidíme, zda se tyto předpovědi o Jaltě 2020 vyplní. Dění ve světě tomu napovídá, zanikl unipolární svět vedený USA a vznikla nová světová centra, Ruská federace se postavila zpět na nohy a z Číny vyrostla ekonomická, ale i vojenská supervelmoc. Evropská unie se otřásá v základech a je možný i její pozdější rozpad. Svět nyní balancuje na pokraji velkého válečného konfliktu. Je třeba řešit mnoho problémů světa a přizpůsobit vztahy nově vzniklé situaci ve světě. Jde o přežití lidstava na této planetě.

Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM