Tupost TOP 09 a Pražské kavárny vůči Číně v kontrastu s Německem

3. 2. 2018

Čína se v loňském roce poprvé stala nejdůležitějším obchodním partnerem Německa. Překonala tak Spojené státy, které se propadly na třetí místo za Francii. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na údaje spolkového statistického úřadu.

Vývoj zřejmě přivítá německá vláda, která si stanovila za cíl ochránit globální dohodu o volném obchodu poté, co americký prezident Donald Trump pohrozil zavedením cel na dovoz a jeho poradce pro obchod obvinil Německo, že zneužívá slabé euro ke zvýšení vývozu.

Celkový objem obchodu Německa s Čínou, tedy výše dovozu a vývozu mezi oběma zeměmi, loni stoupl na 170 miliard eur (4,6 bilionu korun). Objem obchodu s Francií činil 167 miliard eur a se Spojenými státy na třetím místě 165 miliard eur. V roce 2015 se USA staly největším obchodním partnerem Německa, když poprvé od roku 1961 překonaly Francii díky oživení americké ekonomiky a slabšímu euru.

V tomto článku je nastaveno zrcadlo TOP 09 v čele s Miroslavem Kalouskem a věčně spícím Schwarzenbergem, a vůbec celé Pražské kavárně, kteří zuřivě útočí na prezidenta Zemana za jeho aktvity na rozvoj dalšího obchodu České republiky s Čínou, která má koupěschopný trh o velikosti 1,38 miliardy obyvatel! V článku Reuters je černé na bílém napsáno, že největšími obchodními partnery komunistické Číny jsou největší imperialistické mocnosti světa - USA, Francie a Německo! Co dodat?!

Celý článek:

Mediální úsek KV KSČM Plzeňského kraje, Reuters