Vladimír Mečiar po 30 letech k aktuální situaci na Slovensku

4. 7. 2019

Na videu je ke shlédnutí delší projev Vladimír Mečiara, bývalého premiéra Slovenské republiky z května 2019 k sympatizantům v Bratislavě. Mečiar rozebírá současnou politické situaci na Slovensku.

Video je velmi zajímavé z toho důvodu, že Vladimír Mečiar umí jednoduše a srozumitelně pro lidi pojmenovat a vyhmátnout problémy slovenské společnosti a snaží se na mnohé z nich odpověděť, nebo prezentovat svůj názor.

Zajímavé je také z toho důvodu, že Česká republika řeší mnohé podobné problémy.

Například v otázce nové slovenské prezidentky Čaputové říká: "Nebudu se k ní vyjadřovat, protože já ji neznám. A koho neznám, od toho očekávám všechno. Ale zajímají mě ty síly, které dokázaly z neznámé ženy v domácnosti udělat během pěti měsíců prezidentku Slovenské republiky. Zajímají mě ty síly, jejichž je Čaputová produktem, kam se snaží směrovat Slovensko!"

Vladimír Mečiar na videozáznamu hovoří o tom, jak v roce 1998 pracovalo na Slovensku pět amerických nadací, jednou z nich byla nadace George Sorose, které tam financovaly změnu režimu a pád vlády Vladimíra Mečiara.

Mečiar v projevu také řekl, že maďarský prezident nedávno uvedl, že Sorosovo nadace v Maďarsku financovala (a prakticky řídila) 2000 nejvyšších politiků, soudců, vojáků, lidí z bezpečnosti a podobně. Prakticky ovlivňovala podle cizích zájmů vývoj Maďarska, proto maďaři tuto nadaci vypudily ze země. Aj.

Zde je odkaz na videozáznam, stojí za to jej shlédnout až do konce Mečiarovo projevu. Na konci potom odpovídá na dotazy účastníků: