Ze SOCDEM (Šmardova) se vytratila slušnost? ČSSD (Paroubko-Volfové) napsala otevřený dopis předsedovi Šmardovi

8. 4. 2024

ČSSD – Česká suverenita sociální demokracie dnes napsala otevřený dopis předsedovi konkurenční Sociální demokracie (SOCDEM) Michalu Šmardovi. Jablkem sváru je včerejšek, kdy si obě politické strany U Kaštanu připomněly založení Českoslovanské sociálně demokratické strany dělnické.

»Když jsme v listopadu roku 1989 obnovovali Českou stranu sociálně demokratickou, říkali jsme, že jsme stranou slušných lidí. Když jsem viděla, co udělali Vaši lidé včera u pietní desky restaurace U Kaštanu, bojím se, že slušnost se ze současné SOCDEM naprosto vytratila. Prosím Vás proto, abyste poučil své přední lídry strany, tedy předsedu pražského kraje pana Jiřího Dientsbiera a především lídra Vaší kandidátky do Evropského parlamentu pana Lubomíra Zaorálka, o pravidlech slušného chování,« píše se v dopise, který podepsala statutární místopředsedkyně ČSSD Jana Volfová.

»Když jsme v dopoledních hodinách uctili památku založení Českoslovanské sociálně demokratické strany dělnické s kyticí rudých růží, opravdu by nás nenapadlo, že Vaši členové naší kytici v odpoledních hodinách sundají a zakopnou ji za roh domu, aby si slavnostně mohli vyvěsit svoje rudé karafiáty. Tato skutečnost mne osobně i další členy naší strany hluboce ranila i proto, že rudé růže a zkratku ČSSD nosí v srdcích jako historický symbol své strany zcela jistě i velká část Vašich členů společně se všemi členy současné ČSSD – České suverenity sociální demokracie. Proto jsme se na místo vrátili a OBĚ kytice společně zavěsili zpět pod pamětní desku (Tu naši jsme našli opravdu odkopnutou za rohem domu, takže jsme ji mohli k desce vrátit),« stojí dále v dopise, který zaslalo redakci iportaL24.cz tiskové oddělení ČSSD. Celý článek zde:

pk