Aktuální situace kolem válečného konfliktu na Ukrajině k 12.4.2023

12. 4. 2023

V České republice jsme svědky souboje prezentací dvou narativů (příběhů) kolem Ukrajiny. 

Vládní narativ pravicové Fialovo vlády je ten, že všechno začalo ozbrojenou agresí Ruska vůči Ukrajině 24.2.2022. Rusko je podle české vlády válečný zločinec a agresor a ohrožuje celý demokratický svět! 

Česká vláda spolu s kolektivním západem v čele s USA, včetně vedení EU, usiluje o porážku Ruska na poli boje, o strategickou porážku Ruské federace, jeho rozčlenění na cca 15 území, aby už nikdy nemohlo Rusko rozhodovat samo o sobě.

Šílený premiér Fiala běhá po České republice a vykřikuje „jsme ve válce“.  Přitom z hlediska zákonů této země je to evidentní lež, dezinformace nejhrubšího kalibru a ze strany premiéra se jedná o neakceptovatelné zastrašování občanů této země! Vrchní státní zástupce Igor Stříž na tyto veřejné alarmující výroky premiéra Fialy nereaguje! 

Na druhé straně na základě pokynu vrchního státního zástupce Stříže jsou vyhazování lidé z práce a následně trestně souzeni, protože mají na tento ozbrojený konflikt na Ukrajině jiný názor, který prezentují veřejně. Podle vrchního státního zástupce Stříže má svobodná diskuse a šíření informací, které jsou garantované Listinou základních práv a svobod, což je nedílná součást Ústavy ČR své hranice! Jak je ale patrné, tak ta hranice platí jen jedním směrem, vůči občanům! Vláda a premiér Fiala mohou vykřikovat a dělat co je libo!

Ministryně obrany Černochová z ODS s evidentně psychopaticko – sadistickými sklony k válčení a zabíjení všemožně podporuje vyzbrojování Ukrajiny za peníze českých daňových poplatníků.  Prakticky celá ekonomika ČR je zatížena náklady na pomoc Ukrajině proti Ruské federaci. 

Naše vojenská pomoc Ukrajině je obrovská, dokonce si na to česká vláda zvažuje půjčit miliardy korun od EU! Od bezplatného výcviku tisíců ukrajinských bojovníků v zařízeních armády ČR na našem území, přes poskytování zpravodajských informací, verbování Ukrajinců žijících u nás do struktur NATO, přes finanční podporu, až po dodávky všech možných zbraní a munice, od ručních palebných zbraní, přes dělostřelecké granáty, děla, tanky, bojová vozidla pěchoty, vrtulníky až po raketomety GRAD a VAMPÍR! 

Miliardy českých korun náš stát vynakládá na ubytování, sociální příspěvky, zdravotní péči Ukrajinců pobývajících na našem území. I Česká pošta podle předsedy jejich odborů odeslala na Ukrajinu balíky za 60 milionů korun, za své provozní peníze, které jí nyní schází, proto ruší své pobočky.

Nabýváme pocitu, že paní ministryně Černochová skončí špatně, až opustí funkci ve vládě. Mnoho lidí se kterými mluvíme, i lidé s právním vzděláním, by ji chtěli vidět před soudem, za porušování mezinárodních smluv, porušování rezolucí Rady bezpečnosti OSN, za zločiny proti míru, za válečné štvaní!

Nově zvolený prezident armádní generál Petr Pavel, bývalý předseda vojenského výboru NATO, zapadl do tohoto vládnoucího soukolí a ten je rovněž připraven okamžitě jménem České republiky válčit s jadernou mocností Ruskem.

Šíření tohoto vládního narativu ochotně slouží pravicí ovládaná česká veřejnoprávní media Česká televize a Český rozhlas. A všechny hlavní zpravodajské internetové portály v naší zemi vlastněné oligarchy, tzn. Seznam.cz, ale i Bakalovo Centrum.cz, Volny.cz, Atlas.cz!

 

Naproti tomuto pravicovému vládnímu narativu stojí narativ občanské alternativy.

Podle něj na Ukrajině začala občanská válka už v roce 2014 po tzv. kyjevském Majdanu! Po ozbrojeném nedemokratickém státním převratu, který tam organizovala americká ambasáda v Kyjevě, za pomoci ozbrojených fašistických bojůvek. Kdy ukrajinská pučistická vláda, která se tam ujala moci po Majdanu v únoru roku 2014, vraždila na Donbase občany své země, kteří její legitimitu neuznali! Za 8 let tohoto vnitro ukrajinského konfliktu od roku 2014 do roku 2022 zavraždila ukrajinská armáda na příkaz své kyjevské pučistické vlády více než 13000 vlastních ukrajinských občanů na východě Ukrajiny, včetně malých dětí! Stovky zavražděných malých ukrajinských dětí mají v Doněcku a Luhansku svojí „Alej andílků“!

 

Pro Vaší představu, uvádíme čísla, z každodenní svodky Ministerstva obrany Ruské federace z 11.4.2023 o rozsahu současného konfliktu na Ukrajině.

•    Na Ukrajině bylo od 24.2.2022, kdy Ruská federace zahájila na Ukrajině „Speciální vojenskou operaci“, zničeno ruskou armádou na zemi, nebo ve vzduch již 406 vojenských letadel Ukrajiny, většinou stíhacích letounů! 

•    Před zahájením této ruské Speciální vojenské operace měla Ukrajina ale jen 152 letadel a ne všechny letouny byly letu schopné. To znamená, že země NATO v čele s USA, dodaly Ukrajině po 24.2.2022 dalších 254 vojenských letadel! Buď v celku, letu a boje schopných, nebo ve formě dílů, ze kterých se na Ukrajině tyto letouny sestavily. 

•    Všech 406 letounů bylo zničeno, většinou jejich piloti zahynuli! Ukrajina je nyní prakticky bez vojenského letectva!

•    Tyto letouny původem ruské a sovětské výroby už ale zemím NATO došly. Už není téměř kde brát ve světě! Nyní probíhají jednání o tom, že západ odkoupí od Malajsie pro Ukrajinu americké letouny F-16 s nedokonalou výbavou, které byly původně určeny z USA pro tzv. "chudé země“.  Polsko a Slovensko nedávno dodalo Ukrajině několik kusů letounů MIG 29, Francie připravuje dodávku letounů MIRAGE 2000, USA dodávku dalších letounů F-16.

•    Ukrajina už nemá své vlastní piloty, létají tam místo Ukrajinců Poláci, ale i piloti z jiných zemí. Údajně i z České republiky? V USA i ve Francii (a možná i v jiných zemích) probíhá nyní urychlený výcvik nových ukrajinských pilotů. Plnohodnotný kurz trvá minimálně 1 rok. V USA i ve Francii byl zkrácen na půl roku. Kurzy nyní končí, čerství absolventi nastoupí k leteckým útvarům Ukrajiny. Z Francie má přijít 30 nových ukrajinských pilotů - stíhačů.

•    Dále bylo zničeno či sestřeleno na Ukrajině 228 vrtulníků, často i s posádkou a s nákladem. Velká část vrtulníků byla taktéž dodána na Ukrajinu z bývalých východních zemí Varšavské smlouvy, včetně z České republiky.

•    Zničeno již bylo 3736 bezpilotních letounů (špionážních i úderných bojových). Jeden bojový bezpilotní dron turecké výroby „Bayraktar“ stojí více než milion dolarů.

•    Zničeno již bylo 415 raketových komplexů, odpalujících jednu nebo 2 velké rakety na větší dálku.

•    Zničeno již bylo 8626 tanků a obrněných bojových vozidel pěchoty (!), mnohé z nich byly dodány ze zahraničí. Především z Polska, ale i z České republiky, Rumunska, Bulharska, aj. zemí, které tam dodaly původní tanky sovětské výroby. Země NATO už nemají žádné disponibilní tanky T-72, které by mohly dodat na Ukrajinu. Slovinsko, mělo nedávno dodat na Ukrajinu staré T - 55 M. Německo, které rozpoutalo již dvě světové války, nyní dodává na Ukrajinu proti Rusku své starší tanky Leopard 2, modifikace M4, M5 a M6! 

•    Zničeno již bylo 1076 mobilních salvových raketometů na bojových vozidlech a jim podobných pohyblivých nosičích. Sem patří i zničené americké Hamersy ale i české Vampíry!

•    Zničeno bylo 4563 děl a těžkých minometů, včetně amerických dalekonosných houfnic M777, plus obrovské zásoby dělostřeleckého a minometného střeliva, ale i munice všech možných kalibrů.

•    Zničeno bylo 9426 ukrajinských vojenských vozidel, většinou nákladních vojenských automobilů.

Ukrajinu všestranně, především vojensky podporuje cca 50 zemí světa. Hlavní podporovatelské země jsou členské státy NATO v čele s USA a Velkou Británií, země EU, ale i Japonsko, Kanada, Austrálie.

 

Ukrajinský prezident Volodymir Zelenskyij a jeho nejbližší okolí hovoří o připravované letní vojenské ofenzivě Ukrajiny 2023, jejímž cílem by mělo být osvobození celého území Ukrajiny od ruských, doněckých a luhanských vojsk.

Na Ukrajinu nyní míří ze světa ohromné dodávky dalšího vojenského materiálu. Bývalá sovětská výzbroj ve světě už došla, tak se nyní dodávají na Ukrajinu tanky německé výroby Leopard, od nejmodernějších modifikací Leopard 2A6, až po staré několik desítek let zakonzervované Leopard 1. Velká Británie dodá 18 tanků Challenger 2, USA dodají starší těžké tanky Abrams M1. Vedle toho jsou nyní dodávány na Ukrajinu obrněné transportéry Marder ze SRN  a Stryker z USA. Ukrajinské velení hovoří o tom, že může v této letní ofenzivě nasadit několik desítek tisíc vojáků a nových dobrovolníků, kteří prošli, nebo právě prochází výcvikem v členských zemích NATO, včetně České republiky.

Přičemž ztráty na životech ukrajinské armády jsou již obrovské! Přesné číslo není známé, ale jedná se údajně o desítky tisíc můžů převyšující číslo 100.000 jejich vojáků!

Západ v čele s USA žene Ukrajinu do dalších bojů.

Svět poukazuje na prezidenta Zelenského, že je to člověk „bez limitu“. Žádný počet mrtvých ukrajinských vojáků není pro něj limitní, aby začal jednat o míru!

 

Podívejme se, jak se ke zprávám o vojenské ofenzivě Ukrajiny staví dle ruských medií Ruská federace:

Ruští vojenští komentátoři, např. známý vojenský expert plk. Konstantin Syvkov, který se často prezentuje na Youtube, hovoří o tom, že o žádném ukrajinském průlomu fronty a zásadnímu zvratu situace na frontě nemůže být řeč. Ukrajina na to nemá vycvičenou vojenskou sílu, ani techniku.

Nejmodernější německé tanky Leopard 2A6 prý odpovídají výzbrojí a pancéřováním staršímu ruskému tanku T - 90 M. Rusko má většinově ve výzbroji  modernější tanky T - 95 a tanky poslední generace T – 14 Armata.  

Starší německé tanky Leopard 2 A4 odpovídají ruskému zastaralému tanku T - 64 BV, či T -72. A zakonzervované staré tanky Leopard 1, které jsou až 50 let staré, odpovídají pancéřováním a výzbrojí starému sovětskému tanku T - 55 AMD z 50 let minulého století.

Při hromadném nasazení těchto západních tanků na frontě mohou tyto tanky na určitém místě údajně prorazit frontu a postoupit do hloubky území, připouští Syvkov! Ale budou postupně zničeny ruským letectvem, raketovým a dělostřeleckým vojskem. Rusko podle Syvkova disponuje moderními protitankovými raketami KASKED, které spolehlivě ničí silně panceřované moderní tanky a obrněná vozidla s nerozvinutou posádkou na vzdálenost 5 km.

Ukrajina nemá letectvo a nemá protivzdušnou obranu. Naproti tomu letectvo a protivzdušná obrana Ruska jsou na světové špici a jejich technologie PVO, jako jsou BUK, TOR, PANCIR M a komplety S-4OO a S-500 zabezpečí Rusku podle Syvkova převahu ve vzduchu.

 

Podle Syvkova západ v čele s USA už pochopil, že Ukrajina s obrovskou všestrannou západní pomocí,  jako jejich nástroj proti Ruské federaci, úkol porazit Rusko už nezvládne!

Sice USA a Velká Británie stále ženou Ukrajinu do dalších bojů, a své satelity, včetně České republiky, do dalšího vyzbrojování a financování Ukrajiny, ale je to jen prodlužování agonie.

Prezident Zelenskyj se nyní snaží vtáhnout Polsko a NATO do války s Ruskou federací, ale do toho se nikomu nechce. Polsko a hlavně Německo jako velký konkurent USA jsou prý pro USA spotřební materiál v této válce. USA jsou připraveny je obětovat!

 

V této vývojové fázi konfliktu na Ukrajině se začíná podle Syvkova uvažovat o lokální jaderné válce, která by změnila poměr sil a vývoj situace na frontě.

Nový globální hráč, který se podílí na řízení globálních operací ve světě a to sdružení představitelé transnacionálních korporací (představitelé velkých průmyslových a IT gigantů, bank, finančních skupin, informačních firem aj.) si údajně pohrávají s myšlenkou spustit omezenou lokální válku v tomto regionu s použitím jaderných zbraní. Zasažené území radioaktivním spadem bude prý několik desítek let zamořené, ale jich se nedotkne, oni budou žít se svými rodinami jinde, na druhém konci světa. 

Nebezpečí prý také spočívá v tom, že dnes neexistují žádné dohody jaderných velmocí kolem použití jaderných zbraní vůči sobě. Dříve v době „studené války“, kdy proti sobě stály velké vojenské bloky NATO a Varšavská smlouva, byly vzájemně dohodnuty způsoby, jak se vyhnout jadernému konfliktu. Dnes nic takového neexistuje!

 

Česká republika by místo podněcování Ukrajiny k dalšímu válčení měla působit na to, aby se začalo jednat o míru.  Jinak to budou další lidská jatka. Zbytečná!

 

Ozbrojený konflikt na Ukrajině se ale odehrává na pozadí daleko většího procesu, kterým je formování nového světové řádu. O jeho vybudování usilují Ruská federace – Čína – Irán – Saudská Arábie – Brazílie a některé další velké země kolem sdružení BRICKS!  Je to značná část lidí této planety! Ukrajinský konflikt tento proces jen zastiňuje. To hlavní se odehrává jinde!

Cílem je vytvořit více polární svět a nastolit rovnoprávné vztahy mezi zeměmi světa. (Ale o tom až příště). To se nelíbí vládnoucí vrstvě v USA, kdy USA ztrácí pozici světového hegemona, kterou měly více než 30 let po rozpadu SSSR a dělaly si ve světě, co chtěly. Nelíbí se to ani bývalé koloniální velmoci Velké Británii, nejbližšímu spojenci USA. To oni aktivizují všechny jim lokajské režimy ve světě v boji proti Rusku a Číně. To oni usilují o to srazit Ruskou federaci a potom Čínu na kolena do podřízeného postavení, aby další století mohly dál vládnout světu a parazitovat na něm a na jeho bohatství. 

Chcípající kobyla kolem sebe nebezpečně kope! Má ale ještě hodně sil a velkou moc, a nic není definitivně rozhodnuto! Je otázka, koho všechno chce „vzít s sebou“ a co a koho v tomto střetu obětuje!

 

Na které straně stojí Fialovo vláda a hlavní media České republiky je snadné určit. Opět na té blbé! Od počátku! Bojují za cizí zájmy, proti zájmům vlastního národa!

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
internet, weby, facebook