Fialo stačilo! Znělo v pondělí 2.10.2023 na protivládní demonstraci Tachovem

4. 10. 2023

Pod hesly jako "Fialo stačilo!" nebo "Pryč s kapitalismem!" se uskutečnila v pondělí 2.10.2023, od 15:00 hodin, na Náměstí republiky v Tachově protivládní demonstrace, kterou uspořádala tachovská Okresní organizace KSČM.

Hlavním řečníkem na této protivládní demostraci byla Kateřina Konečná, předsedkyně ÚV KSČM a europoslankyně. Ve svém vystoupení nenechala nit suchou na premiérovi Fialovy a celé jeho protilidové vládě. Českou republiku čeká horký podzim a zima. Státní pokladna je prázdná, státní dluh neustále roste a Fialovo vláda chce svojí neschopnost a chyby, včetně nákladů na ukrajinské avantýry přenést na lidi! Konsolidační balíček protilidové vlády znamená, že lidé budou muset ještě hlouběji sáhnout do svých kapes! Problém je v tom, že řada domácností už nemá kam sáhnout, už nyní jsou díky této vládě na hraně. Drahota, inflace, růst cen energií a hypoték ženou lidi do bídy a do neřešitelných situací!

Na podiu vystoupili s projevy také Milan Krajča, místopředseda ÚV KSČM a Květa Šlahůnková, předsedkyně celostátního Levicového klubu žen.

Demonstrace se zúčastnilo cca 100 účastníků a ti veřejně vyjádřili rozhodný nesouhlas s asociální politikou premiéra Fialy /ODS/ a celé vlády "pětidemolice" - ODS, KDU-ČSL, TOP09, STAN a Pirátů.

Okres Tachov patří do Plzeňského kraje a sousedí na západní hranici se Spolkovou republikou Německo. KSČM završila touto veřejnou protivládní demonstrací v Tachově štafetu, kdy protivládní demonstrace organizované KSČM proběhly v roce 2023 ve všech okresech Plzeňského kraje. Lidé v jednotlivých okresech Plzeňského kraje se začínají "probouzet" a nebojí se veřejně na náměstích vyjádřit svůj postoj proti Fialovo vládě, která hájí zájmy USA a Bruselu, namísto zájmů občanů naší české země.

Kateřina Konečná účastníkům demonstrace sdělila, že Komunistická strana Čech a Moravy bude v organizování protivládních protestů po celé republice pokračovat.

Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM