To Klatovy nezažily. „Fialo, dost bylo tvého hnusu.“ Konečná se rozjela

20. 5. 2023

„Fialo, dost bylo tvého hnusu," pronesla šéfka KSČM a europoslankyně Kateřina Konečná na demonstraci v Klatovech. Kritizovala vládu za nedostatek léků, ale i za chystaný podpis obranné smlouvy České republiky s USA. „Tahle smlouva dělá z občanů České republiky občany druhé kategorie," uvedla. Lidé ji podpořili křikem: Hanba vládě.

„Je třeba říkat, co si o vládě myslíme my i mimo pražský Václavák. Vládní papaláši omezili vycházení mezi občany, ale s tím, co dělají, se jim vlastně ani nikdo z nás nediví. Protože ono už totiž nezbývá moc lidí, kteří by je měli v oblibě, tak jsou zalezlí ve svých malostranských palácích. Nejdřív naštvali důchodce, kdy znásilnili Ústavu a sebrali jim tisícovku. Ještě předtím jim pro jistotu zdvojnásobili jízdné. Jízdné zdražili i studentům,... byla před volbami taková úderka, víte. Pamatujete si na sociálních sítích? Ta úderka přemlouvala bábu a dědka, aby šli volit SPOLU nebo Pirát/STAN. Za odměnu tak studenti za tu úderku dostali mimo zvýšení jízdného, teď také zdražení kolejí v důsledku zvyšujících se cen energií, a kým - přesně tou vládou, pro kterou tolik horovali. A teď to Stanjura vylepšil ještě tím, že pracujícím studentům sebere daňovou slevu. A to, milí studenti, ale i rodiče a prarodiče, kteří to budete platit, máte ještě v záloze školné. To vám za to, přemluvte bábu, dědka, fakt stálo," podotkla Konečná. Celý článek zde:

vef, foto Hans Štembera