Konečná: Když Fiala říká, že už není draho, tak ať už se, „do pr*ele“, jde podívat do obchodu s potravinami. Já tam chodím denně! Je nejvyšší čas začít s „defializací“, naší země, glosoval Vidlák.

13. 9. 2024

V Plzni se ve středu 11.9.2024, od 17:00 hodin, uskutečnil předvolební mítink koalice STAČILO“ na centrálním náměstí Republiky.

S úvodním projevem vystoupil lídr kandidátky STAČILO! v Plzeňském kraji Jiří Valenta, bývalý poslanec. Na mítinku vystoupila i europoslankyně a předsedkyně ÚV KSČM Kateřina Konečná, dále Daniel Sterzík – alias Vidlák, Vladimír Frouz kandidát koalice STAČILO! za KSČM a Luděk Švácha kandidát koalice STAČILO! za Českou stranu Národně sociální do Krajského zastupitelstva.

Zhruba stovka přítomných občanů si vyslechla zajímavá vystoupení.

V úvodním slovu lídra kandidátky STAČILO! Jiřího Valenty zaznělo toto.

Chtěl bych Vám ve stručnosti popsat, co se dělo v uplynulém volebním období v Plzeňském krajském zastupitelstvu a s čím jde naše koalice STAČILO! do těchto krajských voleb, které se budou konat za 10 dní, ve dnech 20. – 21.9.2024.

Vládnoucí „Pětikoalice v čele s ODS“ v našem Plzeňském kraji pro občany nic moc v uplynulých letech neudělala!

Co mě v krajském zastupitelstvu vadilo, byl fakt, že zastupitelé, kteří byli do něj zvoleni za nějaký volební program a partaj, tak v průběhu měsíců tento program vzali, roztrhali a přešli jinam. Takto se jednalo o každého osmého zastupitele našeho kraje, který přešel z jedné strany do druhé! Místo toho, aby trvali na svém volebním programu, za který jim voliči dali svůj hlas a důvěru, tak prostě nevydrželi pod vábničkou dobře placených míst ve výborecha přešli jinam. A bylo to deset zastupitelů Plzeňského kraje z 45 zvolených! Mezi nimi i takoví etablovaní politici jako bývalá ministryně zdravotnictví a krajská hejtmanka MUDr. Milada Emmerová za ČSSD, která dnes podporuje STAN a lidé i já se divím, proč?“

Ale musím přiznat, že toto se nevyhnulo ani KSČM, kdy náš zvolený kandidát za KSČM, známý starosta jednoho městyse z Domažlicka poté přestoupil do klubu zastupitelů ANO!

Tak se zachází po volbách s danými předvolebními sliby občanům - voličům!

Zhruba v polovině volebního období došlo v zastupitelstvu a zejména v radě Plzeňského kraje k přeskupení sil a k rekonfiguraci, kdy vládnoucí ODS a TOP 09 nahradili ve vládnoucí koalici zastupitelé a zastupitelky hnutí ANO. ODS spolu s TOP 09 odešly nedobrovolně do opozice. Z funkce byla odvolána hejtmanka Mauritzová z ODS a nahradil ji nově hejtman Rudolf Špoták z řad Pirátů.
Přineslo to nějakou kvalitativní změnu? Posuďte sami.

Kraj, jak asi víte, zřizuje síť svých škol a vlastních nemocnic. Jsou to taková malá ministerstva, která disponují miliardovými částkami. Ale ty často chodí tam, kam by chodit neměly.

Kraj má ve správě 4 600 kilometrů silnic druhé a třetí třídy. Sami posuďte, jestli jsou ve správném stavu a jestli jsou bezpečné. Osobně se domnívám, že velká část bezpečná není. Jedná se hlavně o takzvané venkovské okresy. Tak třeba Klatovsko nebo severní Plzeňsko, tam jsou silnice extrémně rozbité. V našem kraji je vysoká mobilita pracovní síly, lidé cestují za prací, denně se po kraji pohybují stovky tisíc lidí a dobré silnice by měly být základ!“ Naším cílem je zlepšit stav silnic v našem kraji. Budeme klást důraz také na hromadnou dopravu a dobudování odstavných parkovišť.

V krajském zastupitelstvu našeho kraje máme dva ministry Fialovo vlády, máme tam dokonce koaliční poslance i senátory! Proč tito lidé, kteří navíc kumulují mnoho funkcí a výplat, nejsou ochotni a schopni pro náš kraj něco udělat?.

Do sociální oblasti přibylo několik desítek milionů. Je to v pořádku. Ale školy a zejména platy pedagogických a nepedagogických pracovníků jsou na takové výši, že tam nikdo pracovat nechce. Například kuchař bere 22 000 korun hrubého. A jsou tam ještě mnohem méně placené pozice. Pomocníci kuchaře, vrátní, údržbáři. Ti mají minimální plat, což je něco kolem 19 000 korun. Kdo by chtěl pracovat ve školství nebo jako pečovatel v sociální oblasti?

Jedním z našich cílů je rovněž vystavět v novém volebním období velkokapacitní sociální zařízení. Takové, které by pojalo možná několik stovek našich seniorů, rodičů a prarodičů, kteří dnes nemají kde důstojně dožít. Jsme jediným krajem, kde tomu tak není. Když tu byl před pár roky na návštěvě úřadující prezident Miloš Zeman, tak mu tehdejší hejtman pan Šlajs slíbil, že takovéto zařízení postavíme. Považte, že Plzeň je nejrychleji stárnoucí město v České republice. Nic se ale nedělo, ať byli u moci sociální demokraté, členové strany ODS, TOP 09 nebo jiní.

Krajský rozpočet dnes čítá sedm miliard korun! Stovky milionů jdou na soukromé projekty, golfové akademie, cyklistické závody různých prominentů a tak dále. Peníze se rychle rozkutálejí. A nakonec, když se sestavuje rozpočet kraje, tak zjistíme na konci roku, že do potravinové banky pro ty nejpotřebnější zbylo jen 300 000 korun!

Zajděte si kolem Plzně a uvidíte ta stanová městečka desítek a stovek bezdomovců, kteří páchají trestnou činnost, a to nejen proto, že by nesehnali práci, ale proto, že je tento stát k tomu víceméně donutil.

Neříkám, že kraj je veden úplně ve všem špatně, ale my bychom to určitě dělali efektivněji. Naše priority jsou jinde, chceme řídit a spravovat kraj pro naše české lidi, pro naše obyčejné lidi „dole“, ne pro kmotry a ne pro lokajskou celostátní vládu, která oddaně plní zájmy cizích velmocí. Chceme řídit kraj čestně a poctivě.

Na improvizované pódium poté za bouřlivého potlesku a ovací vystoupila Kateřina Konečná, europoslankyně a předsedkyně ÚV KSČM.

Začala slovy. Přátelé, berte krajské volby vážně! Máme k tomu i jeden celostátní důvod. Jestli chceme Fialu opravdu zničit, nechceme, aby nám dále vládl, tak jej musíme dovést k další porážce. Dnes úplně v každém kraji vládne prodloužená ruka Fialy, jejich spolustraníci. Proto o krajích vůbec neslyšíte! Proto si nestěžují, proto nepředkládají jakoukoliv legislativní iniciativu, na kterou mají zákonný nárok! Oni nechtějí dělat problémy svým stranickým šéfům ve vládě. Kývou jim na všechno!

Bude lépe v naší zemi až tehdy, až se dostaneme do Sněmovny a vyženeme Fialu a budeme moci zase republiku „postavit na nohy“ za tu dobu, co ji ničili.“

Budete se divit, kolik těch náměstků hejtmanů, šéfů správních a dozorčích rad nalezlo do dobře placených krajských institucí. Zvláště lidovci v tom jsou šikovní, zaměstnávají tam i vnoučata. Všichni tito budou potom klepat na Fialovy dveře ve „Strakovce“, aby se o ně postaral. Hrozně bych mu to přála, protože to je ten největší trest, že ti jeho pohůnci přijdou a začnou žebrat a vyčítat mu, že je svou politikou dostal do této situace.

Kvůli tomuto člověku, Fialovi, je ožebračena celá Česká republika. Devadesát procent lidí v naší zemi se má za Fialovo vlády hůř!
Ten, kdo se má lépe, to jsou energobaroni, farmaceutické společnosti, nadnárodní korporace, banky, zbrojaři a kšeftaři. Ti si za poslední tři roky polepšili a nahrabali!

My ostatní jsme na ně platili a máme se hůř!

Není země v celé OECD, která by měla nižší růst platů, než Česká republika! Je to obrovská ostuda!

Obrovská míra inflace, nejvyšší ceny energií. Inflace, o které nyní říkají, že se zastavila. A kam by chtěli, aby došla?! Padesát procent nahoru?“
Když Fiala říká, že už není draho, tak ať se už, „do prdele“, jde podívat do obchodu s potravinami,“ Já tam chodím denně! Já to vidím! Ostře glosovala Konečná, za bouřlivého potlesku a výkřiků „ano!“. „Ať jde ten člověk do háje.

Stanjura nyní krajům bere další finanční prostředky, protože už vláda nemá kde brát. Ale jejich hejtmani nekřičí (ani ten v Plzni), jsou zticha, protože oni jsou ze stejných partají jako pětikolka. Ale to oni jsou opravdoví správci krajů!“ Takže, pojďme ke krajským volbám a ukažme jim, co si o nich myslíme!

Jako další se slova ujal bloger známý pod přezdívkou Vidlák, který řekl zhruba toto:

Pan Řezníček o mně v České televizi řekl, že šířím nebezpečné lži. Tak já vám tu teď našířím několik nebezpečných lží. Pojďme na to:
1) Naše země prochází asi nejdelším obdobím stagnace v našich dějinách. 2) Čelíme největšímu poklesu životní úrovně v našich novodobých dějinách. 3) Jsme zavlékáni do války, která je den ode dne nebezpečnější a více, a více nám hrozí, že do ní budeme zataženi a že to opravdu špatně dopadne. 4) A to, co je plíživější – jdeme vstříc asi největšímu rozvalu zdravotní péče za poslední léta. Kdyby chtěl dnes někdo natočit seriál Nemocnice na kraji města, tak by se to spíše mělo jmenovat Nemocnice na kraji krachu.“ Uvedl za potlesku přítomných Vidlák. „Je nejvyšší čas začít s defializací naší země.“

Poté se přítomným představil kandidát koalice STAČILO! Vladimír Frouz nominovaný za KSČM. Řekl zhruba toto:

Jsem z Přeštic, což je nedaleko od Plzně. Od roku 1990 jsem byl postupně 16 let zastupitelem města Přeštice, vím co obsahuje práce zastupitele a nebojím se toho na krajské úrovni. Mé vzdělání je magisterské v oblasti mediální komunikace. Této oblasti bych se chtěl věnovat i na úrovni kraji. Komunikaci kraje s občany Plzeňského kraje. Posledních 20 let jsem pracoval v oblasti medií, znám problematiku medií, vím co mají media dělat a vím také, co media umí. V současné době je evidentní, a snad mi dáte za pravdu, že hlavní celostátní media v naší zemi manipulují veřejné mínění, někdy dokonce i lžou. Zejména kolem válečného konfliktu na Ukrajině, ale i jinde. Je to mimořádně nebezpečná situace pro naší zemi, protože mnoho lidí z těchto zmanipulovaných informací žije a tvoří si na jejich základě své názory a postoje, které neodpovídají reálné situaci. Nyní jde hlavně o to, zabránit tomu, aby naší zemi váleční štváči na celostátní vládní úrovni, ale i jejich podporovatelé v kraji nezatáhli do válečného konfliktu na Ukrajině s Ruskem. Je potřeba se těmto válečným štváčům postavit argumenty i tady v Plzeňském kraji! Nejenom pro nás, co jsme tady na náměstí, ale hlavně pro naše děti a jejich děti! A pro naší republiku a její budoucnost! V tom bych Vás chtěl požádat o podporu a hlasy ve volbách pro naší koalici STAČILO!

Dále se stručně představil kandidát koalice STAČILO! Luděk Švácha nominovaný za Českou stranu národně sociální. Řekl zhruba toto:

Já jsem Plzeňák od narození. Mám rád tuto zemi i naše město Plzeň. Není mi jedno jak se Plzeňský kraj prezentuje, co se tady děje a jak se tady lidem žije. Proto kandiduji. Jsem patriot! Já bych se chtěl věnovat v zastupitelstvu Plzeňského kraje hlavně problematice dopravy v našem kraji. Ta situace tady není opravdu dobrá, stav mnoha silnic je žalostný. Díky svému povolání vím, že dopravní obslužnost v našem kraji není pro občany ideální a že je to potřeba zlepšit. Za prací denně dojíždí v našem kraji skutečně velké množství lidí a dopravní obslužnost tomu musí odpovídat. Lidé z vesnic ale jezdí do měst i za úřady, k lékaři, za nákupy i za kulturou a musí mít jak se tam dostat a jak se dostat zpět. Chtěl bych do dopravní obslužnosti v našem kraji prosadit více potřeby lidí! Myslím, že je to důležité.

Obdobý předvolební mítink koalice STAČILO! se uskutečnil ten den od 14:00 hodin v Domažlicích, za přítomnosti Kateřiny Konečné, Vidláka a dalších kandidárů.

Představil se zde i kandidát na senátora za KSČM ve volebním obvodu Domažlice - č. 11, Mgr. Ivan Maštálka LL.M., MBA. Jeho prezentace je na jiném místě těchto www stránek.

Koalice STAČILO! nyní distribuje své předvolební materiály do všech domácností v Plzeňském kraji.

Přijďte ke krajským volbám a dejte svůj hlas koalici STAČILO! Zastavme společně běsnění "pětidemoliční Fialovo bandy"!