Konečná ve varu: Ať si lidé platí i základní zubní péči sami, padlo. Kde na to mají vzít?!

22. 12. 2022

„Doporučí vám obvolávat stovku lékáren a na svých sítích raději sdílí zprávy z fronty. Ideální ministr zdravotnictví,“ říká na adresu ministra Válka, ohledně nedostatku některých léků, europoslankyně a předsedkyně KSČM Kateřina Konečná. V rozhovoru pak prozradila, v čem jí Danuše Nerudová připadá jako „Kalousek v sukni“. V souvislosti s touto prezidentskou kandidátkou pak promluvila o servilitě médií. Nevynechala ani prezidenta Zemana. „Myslím, že jeho politika se za poslední rok velmi vzdálila od těch, kteří jej volili,“ podotýká. Dostala se i k situaci na Slovensku.

V médiích se objevují informace, že chybí některé druhy léků. Množí se dohady, proč tomu tak je. Zaznívá například, že je problém, že se výroba přesunula pryč z Evropy, že je nedostatečná kapacita, na sociálních sítích se pak objevují dohady, jestli není náhodou na vině to, že se během roku nějaké léky vezly na Ukrajinu… Paní poslankyně, jak to tedy podle vás je? Kdo je za to zodpovědný? A mají, nebo nemají tento problém i okolní státy, jako je třeba Polsko, Německo, Slovensko? Celý článek zde:

Vložil: jk