Mír, lásku a respekt k dětem celého světa a k jejich dnešnímu svátku - Mezinárodnímu dni dětí

1. 6. 2024

Mezinárodní den dětí byl vyhlášen v roce 1949 z iniciativy Mezinárodní demokratické federace žen a Světové federace demokratické mládeže.

Jsme hrdi na to, že tento svátek dětí byl navržen levicově zaměřenými organizacemi žen a tehdejší mládeže bojující za světový mír. Byli to naši předchůdci, na jejichž činnost a odkaz my dnes navazujeme.

Tato iniciativa vznikla po konci strašlivé II. světové války ve které zahynuly desítky milionů lidí, kterou rozpoutal německý fašismus. Tomu ale předcházelo to, že Adolfa Hitlera přivedla k moci v Německu podpora velkého průmyslu Evropy a hlavně finanční kapitál Velké Británie. Německý fašismu se měl stát nástrojem imperialismu a velkého finančního kapitálu na poražení tehdejšího Sovětského Ruska.

Stejně jako dnes, kdy nástrojem na poraření Ruska je Ukrajina a její všemožná podpora ze strany Západu!

Poprvé se slavil Mezinárodní den dětí před 74 lety, 1. června 1950.

"Bojovat dnes na obranu dětí znamená především bojovat proti válce a zbrojení," uvádí se v dobovém a přesto bohužel stále aktuálním prohlášení jeho tehdejších organizátorů.

I my dnes stojíme proti válečným štváčům celého světa a aktuální hrozbě velkého válečného konfliktu v Evropě!

Včera 31.5.2024 se radili ministři zahraničních věcí NATO v Praze na českém Ministerstvu zahraničních věcí, jak dále válčit proti Rusku. Výsledkem této jejich porady je další krok k eskalaci válečného konfliktu NATO versus Rusko na Ukrajině! Výsledkem je dohoda na dalších dodávkách zbraní na Ukrajinu, na dodávkách raket s delším doletem a s ničivější silou které mají zasáhnout cíle v hloubce území Ruské federace, na dodávkách dalších desítek miliard dolarů na financování války.

Česká vláda premiéra Fialy /zvolen za ODS/ po včerejšku opět stojí na čele válečných štváčů Evropy proti Rusku! Slovo mír a mírová jednání tito lidé neznají.

Český ministr zahraničních věcí Jan Lipavský /zvolen za Piráty/ se v Praze opět představil jako nebezpečný demagog, válečný štváč a oddaný slouha zapadních válečných zájmů!

Udělejme společně v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu to, že těmto českým válečným štváčům vystavíme STOPKU!

Udělejme to pro naše děti a vnoučata! Ať mohou žít v míru, jako jsme mohli žít my! To bude náš nejlepší dárek pro naše děti a vnoučata!

Plzeňský Krajský výbor KSČM
Plzeňský Krajský výbor KSČM