PODĚKOVÁNÍ KATEŘINY KONEČNÉ VOLIČŮM - v pořadu Bez obalu s Kateřinou Konečnou 23/2024.

11. 6. 2024

Vážení občané, vlastenci, milí voliči,

tento týden bych vám v rámci svého pravidelného týdeníku Bez obalu chtěla ještě jednou ze srdce poděkovat za Vaši úžasnou podporu, kterou jste ve volbách projevili naší koalici Stačilo! Tomuto projektu jsem věnovala poslední dva roky života a téměř tři sta tisíc hlasů ve volbách do Evropského parlamentu vnímám jako potvrzení toho, že kurz, který jsme po mém zvolení předsedkyní KSČM nastolili, byl správný. Koalice Stačilo! získala oproti necelým sedmi procentům pro KSČM z před pěti let o 2,5 % více a odměnou pro nás i pro naše voliče jsou dva mandáty, díky kterým budou levicové a vlastenecké myšlenky v Bruselu a Štrasburku slyšet ještě o něco více než doposud.

Zmíněných 283 935 hlasů zároveň beru jako velký závazek a jasný signál od voličů, že zde existuje poptávka po levicové, sociální politice, která na politickém spektru bude sloužit jako protipól k vládě pětikoalice, ale také proti parlamentní opozici, která aktuálně nedělá dost, aby občany proti asociálním krokům vlády ochránila. Pro opravdovou změnu politického kurzu v této zemi je potřeba říct Fialově vládě Stačilo! i v následujících volbách. Se stejnou vervou jako doposud tedy hodláme pracovat nejen v Bruselu a Štrasburku, ale také vstříc krajským volbám na podzim, a především pak sněmovním volbám příští rok. I když tyto volby jednoznačně ukázaly, že řada občanů cítí nespokojenost s pětikoaliční vládou, jednalo se pouze o vysvědčení pololetní.

Zisk přes 9,5 procenta odevzdaných hlasů nám nepředpovídal žádný z předvolebních průzkumů, i když z našich interních průzkumů jsme tušili, že náš volební výsledek se může kolem deseti procent pohybovat. V posledních dvou letech nás na politické smetiště posílala mnohdy také mainstreamová media. A hlavně politická konkurence. Pospíšil z TOP09 se před dvěma lety ptal, komu KSČM ve Sněmovně chybí. Nyní se ukázalo, že lidí, kteří jsou nespokojení s vládní politikou, necítí se současnou vládou reprezentovaní a hledají levicovou alternativu je celý zástup a Stačilo! je pro ně nyní jedinou skutečně levicovou relevantní politickou silou.

Konečnou nám opakovaně predikoval také ministr Dvořák, ministryně Černochová, nebo pirátský europoslanec Peksa, který díky fiasku své strany svůj mandát neobhájil. Ukázalo se tak, že občané místo kontinuální dehonestační kampaně ve finále skutečně ocení, když někdo dlouhodobě pracuje v jejich prospěch, tak jako se za Vás peru v Evropském parlamentu posledních deset let a jak to nyní s Vaší velkou podporou v zádech hodlám dělat stejně jako doposud.

Vážení občané, fanoušci, sledující! Ještě jednou Vám děkuji za enormní zájem o proběhlé volby a pojďme společně nadále vládnoucí garnituře společně vzkazovat Stačilo!

Odkaz na aktuální video naleznete zde:

Povolební rozhovor pro CNN Prima News: https://www.facebook.com/reel/1477816089611295

S pozdravem

Kateřina Konečná