Roman Roun z KSČM a další: Beseda na téma - Politický marketing z levicových perspektiv - Univerzita Palackého Olomouc, 27.3.2023

10. 4. 2023

Dne 27.3.2023 se uskutečnila na Katedře politologie a evropských studií Univerzity Palackého v Olomouci beseda zástupců levicových stran se studenty tamní Univerzity. Přinášíme videozáznam z této zajímavé akce.

Besedy se zúčastnili  představitelé těchto stran:  Strany zelených, strany Česká levice, České strany sociálně demokratické a za KSČM se zúčastnil Roman Roun, vedoucí Mediálního oddělení ÚV KSČM.

Na besedě so hovořilo tom, kdo vlastní a ovládá v ČR media, jaká je pozice a prostor levicových stran v těchto mediích. Hovořilo se o datech z výzkumu veřejného mínění, i o ideologii, která je určitým limitem pro politiku stran. Diskutovalo se na téma budování značky politické strany, i o případném rebrandingu značky, který nyní realizuje ČSSD. Hovořilo se i o tvářích politických stran i profesionalizaci v mediální práci politických stran. Dále o tištěných mediích stran, jako doplňku k elektronickým mediím pro určité cílové skupiny členů a sympatizantů stran. Hovořilo se také o levicových kandidátech na prezidenta v souvislosti s nedánou volbou nového prezidenta, ale i o postoji levice k Andreji Babišovi a jeho Hnutí ANO 2011. Diskuse přišla i na poslední komunální volby, kdy levice v ČR propadla.

Vypadá to, že ve všech výše uvedených politických stranách nastoupila nová generace mladých lidí a že levice v České republice buduje své nové pozice úplně od základů.

Zástupce KSČM v debatě obstál, přesvědčivě odprezentoval pozice KSČM, její cíle i nejbližší kroky. Nicméně mediální politika strany je vážná věc a neměla by být věcí jen jednoho člověka. A proto bude potřeba prodiskutovat některé věci v politických orgánech strany, například otázku profesionalizace kádrů, otázku práce s daty z výzkumů veřejného mínění, ale i celkovou koncepci politického marketingu strany.

Video:
Mgr. Vladimír Frouz, mediální úsek Plzeňského KV KSČM