XXXII. setkání Čechů, Moravanů a Slováků u zemské hranice NA LÁZKU

5. 8. 2023

Na hrdiny protifašistického odboje nezapomeneme!

Čeští antifašisté sdružení v ilegální odbojové organizaci ve spolupráci s místními občany během 40. let odvážně vzdorovali německým okupantům řadou diverzních akcí a neváhali v boji proti fašismu obětovat ani vlastní život. Všem těmto hrdinům jsme se poklonili u důstojného pomníku nad obcí Cotkytle.

Nezbytnost prosazování hodnot míru, antifašismu a mezinárodní spolupráce zazněla i v projevech pozvaných hostů Kateřina Konečná, Milan Krajča z vedení KSČM, Levicových klubů žen a pořádající krajské organizace KSČM a pár vět jsem měla tu čest říct i já

Následná diskuze ve stanu, který nás ochránil před vytrvalým deštěm, se nesla v optimistickém duchu a se zajímavými otázkami a postřehy se do ní zapojilo mnoho účastníků akce.

Vrch Lázek dnes přivítal návštěvníky přátelského setkání Čechů, Moravanů a Slováků už po dvaatřicáté a všichni se shodli, že už teď se nemohou dočkat dalšího ročníku, který bude opět příjemnou příležitostí k setkání.

Petra Prokšanová
fc