Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka se už asi doopravdy zbláznil?!

27. 5. 2017

Ve středu 25.5.2017 předseda ČSSD a premiér české vlády v jedné osobě Bohuslav Sobotka sdělil mediím, že ČSSD má dva typy na prezidenta republiky ze svých řad. Jsou jimi senátor za ČSSD Milan Štěch a ministr zahraničních věcí ČR Lubomír Zaorálek.

Právě v souvislosti se Zaorálkovo nominací na prezidenta republiky lze pochybovat o tom, jestli je předseda ČSSD zdravotně v kondici, či jestli netrpí nějakou skrytou duševní chorobou, nebo přepracováním! Zaorálek sice mluví hezky, ale to je asi tak všechno, co se dá o něm říct pozitivního!

Lubomír Zaorálek totiž za dobu svého působení ve funkci ministra zahraničí prokázal, že není levicový politik, ani respektovaná politická osobnost naopak, že je to bezzásadový politik, kterému jde jen o jeho postavení. Je to člověk, který je v této vysoké státní funkci nebezpečný lidu této země!

Rozdíl mezi zdánlivě levicovým Lubomírem Zaorálkem z ČSSD a jeho předchůdcem, pravičákem a iluminátem Karlem Schwarzenbergem je v zahraniční politice naší země nulový!!!

Jestliže Schwarzenberg aktivně podporoval ozbrojený státní převrat na ukrajinském Majdanu, kde za pomoci ozbrojených fašistických bojůvek z Pravého sektoru a Svobody došlo ke svržení tamní vlády a prezidenta Ukrajiny. Zaorálek pokračuje v podpoře této kyjevské pučistické kliky, která se dostala k moci. On nevidí, že 70 let po II. světové válce po Ukrajině opět pochodují ozbrojené fašistické hordy. On nevidí, že se tam vypalují sekretariáty Komunistické strany, že tito jeho oblíbenci střílí děly a raketomety do obydlených měst a vesnic na Donbase a vraždí své ukrajinské spoluobčany. Místo snahy a tlaku na obě strany o mírové řešení konfliktu se Zaorálek postavil na jednu stranu, za pučistickou vládu!

Jestliže Schwarzeberg, jako ministr zahraničních věcí ČR aktivně, jménem České republiky, podporoval Syrskou exilovou opozici (rozuměj žoldáky a dobrodruhy z celého světa), aby se zbraní v ruce svrhly za peníze Kataru a Saudské Arábie legální syrskou vládu a prezidenta Sýrie Bašára Assada. Lubomír Zaorálek v této politice pokračuje podporou USA na Blízkém východě! 

Této exilové opozici dodával zbraně i agresivní vojenský pakt NATO! S českým souhlasem! Stovky tun vojenského materiálu. Sýrie je dnes díky tomu zničena, desetitisíce mrtvých nevinných lidí, statisíce lidí na útěku, aby si zachránili holý život. V zemi se vede krutá válka!
 
Když tento projekt USA zkrachoval a lid Sýrie se postavil za svého prezidenta, naprostá většina příslušníků ozbrojené Syrské exilové opozice přešla se zbraněmi od NATO do řad Islámského státu, který nechaly vzniknout a vyzbrojit USA po vojenské intervenci v Iráku v roce 2006! 

Dnes už je všeobecně jasné, jen ministru Zaorálkovi ne, že USA vedou prostřednictvím Islámského státu na Blízkém východě válku za prosazení svých egoistických zájmů! Je to válka na cizím území (Sýrie), za cizí peníze (Kataru, Saudů), a cizími rukami (nájemnými žoldáky a dobrodruhy z celého světa, příslušníky Islámského státu). V režii a v zájmu USA.

Česká republika pod vedením ministra Zaorálka je už několik let členem tzv. "Mezinárodní koalice států" v čele s USA (asi 60 států), která údajně bojuje proti Islámskému státu v Sýrii a v Iráku. Je všeobecně známo, že 2 roky tato koalice údajně bombardovala základny Islámského státu, ale on přesto zabíral stále větší a větší území Sýrie. Situace se radikálně změnila, když legální syrská vláda požádala o leteckou pomoc Ruskou federaci. Najednou začal islámský stát razantně ustupovat.

Tato koalice vedená USA ale nemá žádný mandát Rady bezpečnosti OSN, ani pozvání od legální syrské vlády působit na území Sýrie. Je to tedy bezprecedentní obcházení RB OSN. Podrážení autority OSN a porušování Charty OSN s českým souhlasem. 

USA a jejich spojenci z této koalice létají do Sýrie bombardovat cíle, kdy chtějí a co chtějí. Nikomu se z toho nezpovídají! Zpravidla bombardují a ničí infrastrukturu syrského státu, elektrárny, vodovody, továrny, důležité mosty, čas od času zaútočí také přímo na armádu Sýrie!  Koalice pracuje na vůdcovském principu, kdy vůdce jsou USA a ostatní státy poslouchají, podřizují se a dodávají svou přítomností v koalici legitimitu státnímu terorismu USA! 

Zaorálek se neptá svých partnerů v USA, ani veřejně neprotestuje proti tomu, jak je to možné, že USA mají v Sýrii (členském státu OSN) svoji vojenskou základnu a své vojáky, když to neschválila Rada bezpečnosti OSN ani syrská vláda. 

Jedním z posledních případů Zaorálkovo, ale i Sobotkovo selhání byly raketové útoky USA na Sýrii v dubnu 2017, jako odpověď USA na neprokázané použití chemických zbraní v syrském Chán Šajchůnu. Zaorálek tuto americkou vojenskou agresi v podstatě podpořil se slovy, že ji chápe!

Politika je o kompromisech a uvážlivosti, ale Zaorálek nemá žádné zásady ani hranice, kam až lze zajít. Jeho jediným principem který hlásá je,„udržet za každou cenu jednotu v NATO a v EU“. Jestli se v Sýrii zabíjí nevinní lidé, jestli je porušováno mezinárodní právo, není pro něj důležité. Důležitá je jen jednota, být ticho (držet hubu) a nevybočovat z řady!

Ty statisíce uprchlíků, mnozí z nich jsou skuteční chudáci ze Sýrie, kteří se valí do Evropy, jsou produktem politiky lidí jako je Schwarzenberg, Zaorálek, Hollande, Cameron, Obama a dalších!

Kdyby měl být tento člověk ve funkci prezidenta České republiky, byla by to katastrofa pro tuto zemi a nejenom pro ní! Správně jste pochopili, že tento článek je i o zahraniční politice ČSSD! 

Pro KSČM a mnoho našich sympatizantů je Lubomír Zaorálek zcela nepřijatelný, jako údajný levicový kandidát na prezidenta České republiky i jako ministr zahraničních věcí ČR! 

 

 

Autor: 
Mediální úsek KV KSČM Plzeňského kraje
Zdroj: 
Mediální úsek KV KSČM Plzeňského kraje