Odpověď PhDr. Josefa Skály, CSc. místopředsedy ÚV KSČM ministru kultury Hermanovi z KDU - ČSL

28. 5. 2017

(Zveřejňujeme zde odpověď místopředsedy ÚV KSČM s. Dr. Josefa Skály na drzé výroky exorcisty a posla Božího, ministra Hermana z KDU-ČSL vůči jeho osobě. Herman by nejraději nasadil Skálovi "železný límec" a sám by pod ním zřejmě podpaloval "vatru", aby Skála skončil v plamenech! Herman si v posledních dnech několikrát otřel svojí nevymáchanou papuli o KSČM, přitom by se měl za vraždy a loupení Římskokatolické církve omlouvat tomuto národu každý den)! 

Odpověď Josefa Skály:

Ve včerejších Událostech a komentářích mne ministr Herman označil za "tvrdého stalinistu". Za bernou minci to vezme jen ten, kdo skousne i jeho groteskní lež, že před Mnichovem jsme patřili do desítky nejvyspělejších států, kdežto socialismus nás prý srazil až kamsi na 50. místo.

Ministr Herman je z fanatiků pravicového klerikalismu. Poselství odvážných komunit, jež daly světu křesťanství - poselství skutečné rovnosti a altruismu - je jim bytostně cizí. Ženou je  nutkavé obsese, jimž hodil rukavici už Jan Hus - a zaplatil za to mučivou popravou. Křivda na dolních deseti miliónech, panáčkující pod monstrancemi "církevních restitucí", to ukázala v celé nahotě.

S klerikály tohoto ražení křížil kordy už Tomáš Garrigue Masaryk. Nepodvolil se ani teatrálnímu nátlaku Vatikánu a jeho pražského nuncia. Řeční-li o tisících obětí pravicový klerikál, je to "chucpe" (z Hebrejštiny - drzost). My, komunisté, jsme jedinou vlivnou politickou silou, která se ke všemu, co se naším jménem stát nemělo, staví čelem. Už dlouhé desítky let - a "padni, komu padni".

Klerikál je dědicem inkvizičního teroru a bezpočtu jiných zločinů a alotrií. Tím víc by mu slušela kajícná pokora. Už ji kdo viděl aspoň v náznacích?

Ministr Herman neváhá urážet i památku obětí nacistické genocidy. Právě tak vnímá jeho vystupování na srazech landsmanšaftu česká vlastenecká veřejnost napříč politickým spektrem.

Pravicový klerikál je terminus technicus. Zato  "stalinista" - tím spíš na mou adresu - jen ubohá inkviziční nálepka. Výron čirého zoufalství, kterému vyschly argumenty. Právě se mu - v milém osobním dopise - vysmál i jeden z někdejších chartistů. Z těch, s nimiž táhneme za jeden provaz v dnešním disentu.

Autor: 
Josef SKÁLA, místopředseda ÚV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek KV KSČM Plzeňského kraje