Na víkendový sraz Sudetoněmeckého landsmanšaftu do Německa jede místopředseda vlády ČR Bělobrádek /předseda KDU-ČSL/, ministr (ne)kultury Herman /KDU-ČSL/ i římsko-katolický hodnostář Mons. Radkovský z Plzně

2. 6. 2017

V Německém Augšpurku se koná o tomto víkendu, ve dnech 3. - 4. 6. 2017 již 68. ročník srazu Sudetoněmeckého Landsmanšaftu.

Jedná se o tzv. "Krajanské sdružení" němců odsunutých po II. světové válce z tehdejšího Československa. Odsun se konal na základě rozhodnutí vítězných mocností ve II. světové válce v Postupimi, z důvodu, aby byl po této strašné válce zachován v Evropě na dlouhou dobu mír.

Jak známo válku rozpoutalo fašistické Německo a zemřelo v ní okolo 50 milionů lidí. Jen Čechoslováků zemřelo na 360 000 lidí.

Sudetští němci s frenetickým jásotem vítali obsazení Československa fašistickým Německem 15.3.1939 a příjezd Adolfa Hitlera na Pražský hrad. Druhý den vznikl Protektorát Čechy a Morava (německy Protektorat Böhmen und Mähren). Sudetské území Československa bylo prohlášeno za německé území a republika byla rozbita. Tisíce českých občanů museli opustit Sudety a vystěhovat se ze svých domů!

V měsíci květnu 2017 jsme oslavili s poctami 72. výročí od osvobození naší republiky od fašismu a od konce II. světové války. Vzpomněli jsme všech padlých hrdinů, kteří bojovali za osvobození naší země na všech frontách. Vzpomněli jsme všech umučených a zavražděných ve fašistických koncetračních táborech a na popravištích.

Týden poté, co si Česká republika připomněla 75. výročí "Haydrichiády", (27.5.1942) kdy byl spáchán atentát na zastupujícího říšského protektora, generála SS, Reinharda Heydricha a kdy byly poté vypáleny obce Lidice a Ležáky, jede předseda lidovců Pavel Bělobrádek a Mons. Radkovský - bývalý biskup Plzeňské diecéze Římskokatolické církve se sudetským němcům omlouvat za jejich odsun a údajné násilí spáchané na nich po konci II. světové války! 

Samozřejmě, že tam s nimi jede i český ministr (ne)kultury, náboženský radikál Daniel Herman, který je předsedou sdružení Ackermann gemainde v ČR, což je odnož Sudetoněmeckého landsmanšaftu v ČR!!!

Vicepremiér Bělobrádek je zatím nejvýše postavený český politik, který se zúčastní tohoto Sudetoněmeckého srazu od konce II. světové války!

Ministr zahraničních věcí Zaorálek /ČSSD/ to pro média komentoval slovy, že Bělobrádek tam nejede oficiálně jménem vlády ČR, ale že je to rozhodnutí KDU-ČSL a jede tam jako předseda lidovců! Je to iniciativa KDU-ČSL a Římskokatolické církve!

V roce 2013 již vystoupil v bavorském parlamentu v Mnichově s kontroverzním projevem tehdejší český premiér Petr Nečas (ODS), v němž vyjádřil lítost Česka za příkoří způsobená sudetským Němcům při vysídlení po druhé světové válce. 

KSČM toto jednání lidovců považuje za nepřijatelnou provokaci a urážku všech českých obětí fašismu! 
 

Již v září 2016 se konal v Plzni kongres Sudetoněmeckého landsmanšaftu. Tehdy organizovaly proti tomu protest české vlastenecké organizace. Podívejte se na jeden z tehdejších projevů (cca 15 minut historických faktů). Odkaz na video níže:

 

Video: 
Autor: 
Mediální úsek KV KSČM Plzeňského kraje
Zdroj: 
Vlastní