Že by další kandidát na titul - Demagog roku 2017? Tentokrát z Velké Británie!

18. 6. 2017

Podle zprávy ČTK, kterou dne 15.6.2017 uveřejnila na svých webových stránkách (www.ceskenoviny.cz), se pravděpodobně objevil další vážný adept, který by mohl kandidovat svým výrokem na titul "Demagog roku 2017“. 

Britský ministr obrany Michael Fallon dle zprávy ČTK při dvoudenní návštěvě Rumunska pro tamní média dne 15.6.2017 uvedl, že ruská agrese vůči NATO zesílila a je na vzestupu! Fallon připomněl anexi Krymu a řekl, že Rusko zastrašuje státy v Pobaltí a více než tři roky maří demokratický proces v západní Evropě prostřednictvím "propagandy a dalších taktik". 

Britský ministr rovněž obvinil Rusko z agrese ve východním Středomoří a prodlužování konfliktu v Sýrii. Na jihovýchodě Evropy je podle něj NATO stále více ohroženo. Své rumunské protějšky Fallon prý ujistil, že Británie se bude nadále angažovat v otázkách evropské bezpečnosti, navzdory svému nadcházejícímu odchodu z EU.

Tyto zcestné a základní fakta ignorující výroky pana ministra je potřeba zcela zásadně odmítnout, jako lživé! Tento britský demagog si zřejmě nevšiml, že je to právě NATO a především USA, kdo provokuje vojensky na hranicích Ruské federace. Že jsou tam rozmístěny desítky tisíc plně vyzbrojených příslušníků NATO a USA s tanky a těžkou obrněnou technikou. Že tomu není tak, že by Rusko rozmisťovalo své tanky na hranicích s USA, nebo rozmístilo flotilu svých torpédoborců a raketonosných křižníků na dohled od pobřeží Velké Británie. Že jsou to naopak USA a NATO kdo podporoval a vyzbrojoval islámské bojovníky, aby svrhli legální syrskou vládu se zbraní v ruce. Že to byla především Francie a Velká Británie, kdo porušil mezinárodní právo a zneužil tzv. „bezletovou zónu“ vyhlášenou Radou bezpečnosti OSN nad Libyí k rozbombardování Libye a ke svržení tamní vlády. Libye je dodnes rozvrácena, zničena, v chaosu a odtud se valí do Evropy desetitisíce uprchlíků.

Ukazuje se, že tento britský konzervativec je hodně „mimo mísu“, nebo jej postihla těžká paranoa. Možná obojí. V každém případě je tento válečný štváč a pomatenec v tak vysoké státní funkci nebezpečný lidu své země i míru v celé Evropě. Jeho nehorázné a lživé výroky si zaslouží adekvátní reakci.

Autor: 
Mediální úsek KV KSČM
Zdroj: 
ČTK, Foto - AGERPRESS - Agentija Nationale De Pressa - Romania