Německý Die Welt hraje nebezpečnou kartu, vsadil na protisyrské provokace

22. 7. 2017

Německý Die Welt zveřejnil v sobotu 22.7.2017 na svých webových stránkách výbušnou zprávu o tom, že údajně syrský režim použil letos začátkem července několikrát chemické zbraně proti civilnímu obyvatelstvu Sýrie a to v okrajových částech města Guta, v okolí Damašku a ve městě Ajn - Tarma. Šlo údajně o použití chlóru, dokonce i Sarinu!

Die Welt je znám tím, že pouští účelově do světa balónky a fejky západních tajných služeb, ale i NATO, je to jejich hlásná trouba. Proto je potřeba brát tyto zprávy velice vážně.

Důkazy o tom však Die Welt nepřinesl žádné! Odvolává se na nejmenované zdroje z tajných služeb západních zemí a tzv. syrské opozice, která usiluje o to svrhnout se zbraní v ruce legálně zvolenou syrskou vládu a demokraticky zvoleného prezidenta Sýrie Bašára Assada.

Je to hra s ohněm, ve skladu plném střelného prachu ze strany Die Weltu (!), která může vyvolat obrovskou eskalaci napětí a válečného konfliktu na celém Blízkém východě, ne jenom v Sýrii!

Jak známo před několika měsíci, začátkem dubna 2017 zneužily USA nepodloženou informaci o údajném chemickém útoku v syrském Chán-Šajchůnu k odpálení několika desítek raktet Tomahawk na Sýrii, bez předchozího ověření a vyšetření skutečností a bez předchozího souhlasu Rady bezpečnosti OSN! Může se stát, že tento článek Die Weltu má být novou roznětkou, která má zapálit nový válečný požár v Sýrii. Už jsme o tom psali na těchto stránkách v předchozích článcích!

Skutečností je, že žádná mezinárodní organizace k tomu určená ze strany OSN dodnes (!), po několika měsících neprověřila na místě v Chán-Šajchůnu, zda tam skutečně byly použity chemické zbraně, a to přes opakované výzvy ze strany vlády Sýrie, aby se tak urychleně stalo. USA tehdy potřebovaly k raketovému útoku záminku o chemickém útoku. Tu jim dodala syrská ozbrojená opozice! 

Sýrie i Ruská federace varovaly veřejně USA po událostech v Chán-Šajchůnu, že už nebudou trpět tyto neospravedlnitelné vojenské útoky USA na Sýrii. Že odpoví na palbu z amerických torpedoborců stejným způsobem! Syrská pobřežní stráž k tomu má patřičné vojenské prostředky.

Autor: 
Mediální úsek KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek KV KSČM PK, Die Welt