Koalice STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ s KDU-ČSL ve znamení hada

30. 7. 2017

Starostové a nezávislí (STAN) v čele se svým předsedou Mgr. Petrem Gazdíkem ze Zlína si v těchto dnech ani nestačili všimnout, jak lidovci najednou „vyklouzli“ z jejich náručí, po nedávném slavnostním uzavření volební koalice obou subjektů pro podzimní volby do Poslanecké sněmovny 2017.

Konec koalice STAN a KDU-ČSL je v těchto dnech realitou! Lidovci v čele s předsedou Pavlem Bělobrádkem zatáhli za záchranný padák a předvedli tak Gazdíkovcům pověstné „umění lidoveckého hada“. 

Tím ovšem vznikla na politické scéně zajímavá situace před parlamentními volbami. Gazdíkovci se najednou ocitli na chodníku v roli zneuctěné a odkopnuté „šlapky“. 

Do nedávna sebevědomý Gazdík, teď hraje „vabank“ o svojí politickou existenci a o existeci jeho politického hnutí. Volební preference tři měsíce před volbami jim moc nadějí na vstup do Poslanecké  sněmovny nedávají!

Nevýrazný Gazdík, který se donedávna vyhříval na výsluní, na prsou TOP 09 s nimž byl v koalici, je najednou zmatený. Gazdík před časem ukončil volební koalici s TOP 09 v situaci poté, co zjistil, že mediokracie (lidé kteří ovládají masová média v naší zemi a vytváří veřejné mínění) odvrátila od bývalého předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga pozornost, protože si uvědomila, že kníže je již jako idol pro širokou veřejnost díky své senilitě dále nepoužitelný! A že současný předseda TOP 09 Kalousek je veřejností považován za lumpa a ochlastu.

Gazdík se pokusil zachránit útěkem k lidovcům. Pokusil se přisát na hruď KDU-ČSL. Tam teď ale ošklivě uklouzl!

Pokud se podíváme na Gazdíka a jeho politické hnutí,  je to v podstatě politický podvodník. Začal používat v názvu jeho politického hnutí slovo "STAROSTOVÉ". To aby vytvořil ve veřejnosti dojem, že za ním stojí starostové z většiny měst a obcí České republiky, že jsou tam sdruženi ti nejlepší z nejlepších! Přitom u jeho členů se zpravidla jedná o kariéristy nejhrubšího zrna, hochštaplery a přeběhlíky. Politické nepolitiky, kteří sice většinou nebyli nikdy členem žádné politické strany, kteří prý nevyznávají žádnou ideologii, ale jde jim jen o blaho občanů a této země! Přesto mnozí z nich v průběhu let kandidovali v komunálních volbách za mnohá uskupení, pokaždé s jiným názvem, jenom aby dosáhli na placené funkce v obcích!  Čtyřleté volební období něco na radnicích ve funkcích dělali, aby to v dalším volebním období a v jiné koalici pohanili, nebo napravovali.    

Gazdík i přes otevřenou kritiku mnoha politických stran v naší zemi nikdy nenašel odvahu, aby se jeho hnutí přejmenovalo na nějaký čitelný subjekt, např. na Republikány, nebo Realisty, či Patrioty, nebo jen na Českou Lípu. Celou dobu se schovává za slovo „starostové“, přičemž naprosto drtivá většina starostů obcí a měst v České republice s jeho hnutím a s Gazdíkem osobně nechce mít vůbec nic společného! Ani náhodou!

Koalice lidovců s Gazdíkovci potřebovala pro vstup do Poslanecké sněmovny získat 10% odevzdaných voličských hlasů. Předvolební průzkumy však ukazují, že tato koalice nedosahuje ani těch 10%.

Proto se lidovci rozhodli „hodit zpátečku“. Vsadili prý na jistotu! Rozhodli se jednostranně vystoupit z této koalice! Jistota, znamená v pojetí lidovců to, že od roku 1948 doteď, byli praktické téměř v každé vládě, ať vládl v naší zemi kdokoliv, levice či pravice! Svého času do roku 1989 lidovci aktivně budovali v naší zemi socialismus a aktivně působili v Národní frontě. A patřičně z toho těžili. Po roce 1989, kdy se změnil režim, všechno co dělali předtím pohanili a začali aktivně budovat kapitalismus. Své by  o tom mohl vyprávět Mirek Kalousek starý „národofroňťák“. Také svého času bývalý předseda KDU-ČSL, který však před časem vzal od lidovců „kramli“, údajně i s pokladnou s větším množstvím peněz lidovců a přešel  do TOP 09.  Z křesťana Mirka Kalouska se přechodem do TOP 09 vyprofiloval asociál!

Elasticita a bezpáteřnost lidovců je přesto stále obdivuhodná. Žádné morální zábrany pokud jde o prachy! Přímý tah na bránu, na majetky státu (církevní restituce, přisátí na rozpočet státu), na státem placené funkce a koryta – to je prostě nepřehlédnutelný fakt!

A tak se musíme jenom pousmát, při pohledu na to, co se dnes děje na politické scéně. Starého lidoveckého pitbula prostě novým kouskům nenaučíš. Nebo, že by jim snad voliči při volbách řekli: „A už toho bylo dost“? A Gazdíka?Toho doběhly jeho vlastní lži a vydávání se za někoho, kdo není!

Autor: 
Mediální úsek KV KSČM PK
Zdroj: 
Mediální úsek KV KSČM PK