Premiér Sobotka udělal před volbami další hrubou chybu, podpořil portál Seznam.CZ, který se snaží omezil servery, které údajně přináší lživé informace o politickém dění.

5. 8. 2017

Dne 5.8.2017 zveřejnil portál SEZNAM.CZ informaci, že nebude nově platit za reklamy zpravodajským serverům v České republice, na kterých se objevují zkreslené, nebo lživé zprávy, samozřejmě o politické situaci doma i ve světě.

To je ovšem problém! Otázka zní, kdo to bude hodnotit? Majitel Seznamu.CZ Ivo Lukačovič, nebo jím najmutý cenzor? A z jakého politického zorného úhlu, z pohledu pravice, kam se Lukačovič co by bohatý muž posunul? Nebo z pohledu dodržování tuzemského a mezinárodního práva? V každém případě původní myšlenka o svobodě internetu tímto rozhodnutím Lukačoviče, otce českého internetu hodně utrpěla! Jedno je také jisté, hodnocení politické situace není parketa Ivo Lukačoviče, na to bude muset mít jiné našeptavače.

K tomuto kroku Seznamu.CZ se vyjádřili i různí politici a mediální odborníci. Korunu tomu ovšem nasadil předseda vlády Bohuslav Sobotka z ČSSD!

Premiér Sobotka /donedávna předseda ČSSD/ na svém Twiteru vydal prohlášení v tomto znění:

Oceňuji přístup Seznamu. Velmi dobrá metoda, jak čelit serverům, které záměrně šíří lživé informace.

SlavekSobotka

Proč tomu nasadil premiér korunu?

Nezávislá média jsou přece hlídacím psem demokracie. V USA, které jsou pro nás i pro Slávka Sobotku vzorem, ale i pro všechny české liberální demokraty, existuje 1. Dodatek Ústavy USA "O svobodě projevu". Svoboda - je to klíčové slovo, které chce pan premiér se Seznamem.CZ pošlapat a zadupat.

Premiér a ministři vlády jsou tady od toho, aby lidu své země vysvětlovali jeho pochyby a dotazy, jak to doopravdy je, má-li jiný zpravodajský server jiné informace a odvolává se na jiné důkazy.

Premiér demokratické země si nemůže dovolit z titutlu své funkce, ani o víkendu jako občan Slávek Sobotka i když je venku 35 stupňů C na slunci, podporořit kroky, které mají potlačit svobodu a nezávislost medií! Měl by mlčet, i když jej některá média štvou, v lepším případě by měl tento krok Seznamu.CZ veřejně odsoudit!

Prodloužíme-li myšlenku Bohuslava Sobotky, tak on chce, aby jediné zpravodajství bylo to zpravodajství ovládané vládní koalicí a politiky.

Jenže to je hluboké nepochopení toho, co znamená pro současnou lidskou civilizaci internet. Svět, tato planeta se díky internetu zmenšila, informace jsou dostupné odkudkoliv, ihned v reálném čase. Je možné si je porovnávat z různých zdrojů, konfrontovat je navzájem. Už dávno skončila doba, kdy nám občanům bylo laskavě sděleno zhora, co si pan ministr myslí, co prohlásil. Dnes se ministr během chvilky dozví, co si o tom lidé myslí.

A jak známo, právě k českému zpravodajství, produkovaným veřejnoprávními medii, která jsou placena z daní českých poplatníků, jsou v naší zemi v posledních letech velké výhrady od mnoha občanů. Ať už se jedná o Českou tiskovou kancelář, Českou televizi či Český rozhlas. Tato média otevřeně lžou o hlavních světových událostech, zpravidla o příčinách i průběhu válečných konfliktů, ať už se jedná o válku v Jugoslávii, Iráku, Libyi, Sýrii, Afghanistánu či ozbrojený státní převrat na Ukrajině a o válce na Donbasu. Lžou z pohledu agresora, zpravidla USA a NATO, nedívají se na problém z pohledu mezinárodního práva. A nezávislá média samořejmě mají jiné informace a ptají se. Také nastavují zrcadlo premiérovi a jiným ministrům, aby se viděli, jací ve skutečnosti jsou.

Slávek Sobotka spolu s panem Lukačovičem tak vlastně popírají i ideál Sametové revoluce z roku 1989 v tehdejším Českoslovesku - ideál svobody, svobody slova. Tehdy se argumentovalo tímto: "Víte jaký je rozdíl mezi komunistou a demokratem? Komunista nepřipustí nikdy jiný názor! Demokrat vám řekne: Nesouhlasím s Vaším názorem, ale budu se do poslední kapky krve bít, aby jste jej mohl říkat!"

A vyrostli nám tady po revoluci už i superdemokrati! Tak například při každých volbách v posledních letech opakuje politický přeběhlík europoslanec Jiří Pospíšil, toho času zaparkovaný v TOP 09 stále dokola: "Budu a budu se pořád bít za svobodu! Nenecháme si nikým svobodu vzít!" Co k tomu dodat: "Tak Jirko - teď se předveď, toto je Tvoje parketa".

Před nějakým časem se Seznam.cz rozhodl vysílat své politické zpravodajství formou vlastních videí, vlastní televize na internetu. Do Seznamu.cz přišlo mnoho nových lidí, mimo jiné také Jindřich Šidlo - nynější šéfreporter TV na Seznamu.cz, starý známý manipulátor ze stáje pana Bakaly a Hospodářských novin. Toho uhlobarona, který neustále útočí prostřednictvím jím ovládaných medií na prezidenta České republiky Miloše Zemana, dnes a denně, který nevynechá jedinou příležitost. Odtud bude zřejmě pramenit tento neuvážený krok Seznamu.cz, o kterém se píše v tomto článku.

V České republice zuří informační válka. Vede se boj o mozky lidí, o to jaké informace se k nim dostanou, jak se budou potom lidé chovat a rozhodovat na základě těchto informací ve volbách. Je tady snaha ty nepohodlné názory umlčet! O tom jsou nešťastné kroky Seznamu.cz i Bohuslava Sobotky. Jenže, jak říká klasik - pravdu neumlčíš. Pravda zvítězí!

předkldáat důkazy,

Mediální úsek KV KSČM PK