J. Švarcbek: Loupež století? Ne, tisíciletí!

27. 8. 2017

Loupež století? Ne, tisíciletí!

 

V červnu jsem v Haló novinách zveřejnil článek Zlatá, vlastně lithiová horečka v Česku-čí bude zisk? Jsem rád, že toto téma následně komentovali i další naši členové, kteří cítí, že tady se schyluje k něčemu, co nemá srovnání, snad jen s rozkradením národního majetku v době Velkého tunelu v 90.letech pod vedením V.Klause. Uspořádání semináře o otázce těžby lithia jistě také upoutalo pozornost veřejnosti a i v hospodách se o této otázce lidé baví a kroutí hlavami. Vedle této gigantické loupeže, která se na nás chystá, je rozkradení a potopení OKD slabý odvar a pan Bakala se může červenat jaký že je žabař.

Nedávno probleskla zpráva, že česká vláda chystá podepsání deklarace s australskou těžařskou firmou. Někdo řekne, tak co, Australani si budou dělat zkušební vrty, však o nic nejde. Ale jde, ten, kdo takové průzkumy bude dělat, tak jistě bude mít případné právo na těžbu jako první. Podobné záležitosti jsme zažili v podobě, kdy ti, kdo měli v nájmu pozemky v pohraničí, tak měli následně předkupní právo. Takže, podepsání deklarace je předstupněm k tomu, aby se kov a následný zisk přehoupl za hranice do zcela jiných, než našich kapes.

Máme nyní před volbami, musíme chodit mezi lidi, bavit se s nimi o tomto nebezpečí pro stát i pro ně. Toto by mělo být společně s prodejem vody a půdy z nosných témat voleb. Samozřejmě, nesmíme zapomenout na základ všech problémů, rozprodej majetku v 90.letech a lumpáren s tím spojených, včetně vrcholného podrazu v podobě abolice V.Klause pro stíhané podvodníky.

Toť také jeden z důvodů, proč kandiduji v letošních volbách do PSP ČR za KSČM v Plzeňském kraji.

Autor: 
Josef Švarcbek
Zdroj: 
Josef Švarcbek