Vojtěch Filip na setkání kandidátů KSČM s občany v Domažlicích

16. 9. 2017

V Domažlicích se ve čtvrtek, dne 14.9.2017, uskutečnilo od 14:00 hodin setkání kandidátů KSČM Plzeňského kraje pro volby do Poslanecké sněmovny 2017 s občany Domažlic a okolí.

Na toto setkání s voliči přijel i předseda ÚV KSČM JUDr. Vojtěch Filip z Prahy, který prohlásil, že české pohraničí, zejména to západní, je důležitou součástí naší republiky a život lidí v pohraničí má podporu KSČM v Poslanecké sněmovně.

Vojtěch Filip ve svém projevu na domažlickém náměstí "V Alejích" stručně shrnul politickou situaci v naší zemi před parlamentními volbami, zhodnotil vážnou situaci v EU a ve světě. Seznámil přítomné v kostce s hlavními programovými cíli KSČM se kterými jde strana do voleb a s politikou KSČM, která je dle jeho slov - reálná (KSČM nedává voličům nereálné sliby a své sliby plní), mírová, vlastenecká, sociální a tvůrčí, zaměřená na další rozvoj naší země.

Voličům z Domažlicka se představil lídr kandidátky KSČM v Plzeňském kraji PhDr. Ing. Jiří Valenta z Plzně, a další kandidáti, 2-ka na kandidátce Ing. Karel Šidlo z Bezděkova u Klatov, 3-ka na kandidátce Mgr. Hana Hemzáčková ze Starého Plzence, kandidát z domažlického okresu konkrétně z Horšovského Týna, zemědělský inženýr Ing. Lubomír Porvich, obvodní lékařka z Domažlic MUDr. Radmila Pflugová - Růžičková,  Josef Šefl z Dobřan, odborník přes vodní hospodářství. Dále Ing. Václav Štekl - předseda Kontrolního výboru zastupitelstva Plzeňského kraje z Plzně, Ing. Pavel Blažek ze Šťáhlav. Přítomni byli také funkcionáři OV a KV KSČM Plzeňského kraje v čele s předsedou KV KSČM s. Mgr. Miroslavem Kavijem. 

Poté se vydali kandidáti i předseda ÚV KSČM s. Filip do ulic Domažlic, kde oslovovali občany a diskutovali s nimi o významu těchto voleb a o politice KSČM. Občané byli požádáni o podporu u voleb, o jejich hlas pro kandidáty KSČM. 

Poté od 16:00 následovala v přísálí TJ Jiskra Domažlice beseda s předsedou ÚV KSČM s. Filipem, které se zúčastnilo několik desítek účastníků, kde s. Filip podrobně rozebral politickou situaci a přístupy KSČM k řešení problémů. Zároveň zodpověděl řadu dotazů, které dostal od účastníků setkání.

Toto setkání kandidátů KSČM s voliči Domažlicka odstartovalo naplno předvolební kampaň. Do voleb, které se konají v termínu 20. a 21.10.2017 zbývá měsíc. KSČM v těchto dnech oslovila občany billboardy a plakáty ve městech a obcích našeho kraje, kde představuje veřejnosti své kandidáty a jednotlivé body svého volebního programu.

 

Fotogalerie

Předseda ÚV KSČM JUDr. Vojtěch Filip při úvodním oslovení občanů v Domažlicích
Předseda ÚV KSČM JUDr. Vojtěch Filip při projevu
Pohled na účastníky
Pohled na účastníky
Předseda ÚV KSČM JUDr. Vojtěch Filip v ulicích Domažlic mluví s občany o volbách
Předseda ÚV KSČM JUDr. Vojtěch Filip v ulicích Domažlic mluví s občany o volbách
Předseda ÚV KSČM JUDr. Vojtěch Filip v ulicích Domažlic mluví s občany o volbách
Předseda ÚV KSČM JUDr. Vojtěch Filip v ulicích Domažlic mluví s občany o volbách
Předseda Plzeňského KV KSČM při krátkém projevu k účastníkům setkání
Kandidáti KSČM, vlevo lídr kandidátky PhDr. Ing. Jiří Valenta z Plzně, vpravo Ing. Lubomír Porvich z Horšovského Týna
Předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip při úvodním slově na besedě s občany Domažlicka
Účastníkům besedy se představuje lídr kandidátky KSČM PhDr. Ing. Jiří Valenta z Plzně, dosavadní poslanec
Účastníkům besedy se představuje 3-ka na kandidátce KSČM Mgr. Hana Hemzáčková ze Starého Plzence
Ve stoje hovoří k účastníkům besedy místopředseda OV KSČM Domažlice s. Ladislav Urban
Úplně vpravo sedí 2-ka na kandidátce KSČM Ing. Karel Šidlo, dosavadní poslanec, člen stínové vlády KSČM pro resort dopravy
Jeden z účastníků besedy se ptá na kandidáty KSČM
Pohled na účastníky do malého sálu
Vlevo kandidáti KSČM Ing. Lubomír Porvich - rostlinář a Josef Šefl z Dobřan - vodohospodář
Na závěr besedy jako poděkování za aktivní účast na volební kampani na Domažlicku malý chodský džbánek pro předsedu ÚV KSČM
Autor: 
Mediální úsek KV KSČM Plzeňského kraje
Zdroj: 
Mediální úsek KV KSČM Plzeňského kraje