V Plzni se konal vzpomínkový akt k výročí vyhnaní českých občanů z českého pohraničí německými fašisty

19. 9. 2017

V pondělí odpoledne, dne 18. září 2017, se uskutečnil "u Památníku vyhnání", v Plzni na Borech vzpomínkový akt k vyhnání mnoha desítek tisíc českých občanů německými fašisty z českého pohraničí, v období po "Mnichovské zradě" a těsně před vypuknutím II. světové války v letech 1938 - 39.

Akci pořádal Český svaz bojovníků za svobodu, který zde zastupoval první místopředseda této organizace plk v.v. Emil Kulfánek. Vzpomínkového aktu se zúčastnili zástupci několika Klubů českého pohraničí. Vzpomínkový akt provázela i hudba Armády ČR.

Za KSČM se vzpomínkového aktu zúčastnila delegace MěV KSČM Plzeň, vedená poslancem Parlamentu ČR a vedoucím kandidátem KSČM pro volby do Poslanecké sněmovny v roce 2017 PhDr. Ing. Jiřím Valentou, dále uvolněným předsedou Kontrolního výboru MO Plzeň 4 Františekem Hláskem a členem Měv KSČM Františkem Lifkou. Delegace položila k památníku kytici se stuhou KSČM.

Této akce se nezúčastnil nikdo z KDU-ČSL(!), jejíž nejvyšší představitelé, místopředseda vlády ČR a předseda KDU-ČSL MVDr. Pavel Bělobrádek Ph.D. a ministr kultury ČR Mgr. Daniel Herman (předseda Ackerman Gemainde ČR) se jezdí omlouvat na Sudetoněmecké srazy do Norimberka za odsun sudetských němců po II. světové válce do Německa. Sudetští němci rozbili ťehdejší Československo. O jejich odsunu rozhodla tehdy Postupimská konference vítězných velmocí (Ruska, USA a Velké Británie).

KSČM patří mezi české vlastenecké organizace, které chrání pro další genererace historickou pravdu o II. světové válce, o jejích příčinách, průběhu i výsledcích. V této době je to nanejvýše nutné, protože úroveň falzifikace a manipulace s fakty o této válce v naší zemi je obrovská a pochází až z nejvyšších vládních kruhů. Pro Sudetské němce hrůzy války neexistují, pro ně začala křivda až po válce, jejich odsunem. K povraždění a umučení 360 000 Čechoslováků za II. světové války se nehlásí. Nehlásí se ani k rozbití naší republiky odtržením Sudet. Nehlásí se ani k fašistickým koncentračním táborům, ke všem těm zvěrstvům spáchaných 3. říší. Česká pravice reprezentovaná ODS a TOP 09 naopak oslavuje až vylodění spojenců v Normandii, tzv. "den D" 6.6.1944 a potom až osvobození malé části naší republiky americkou armádou. Ale okupace Československa začala 15.3.1939 a poté následovalo tažení fašistů na východ. Zde se odehrály největší bitvy II. světové války. Dnes je zapomínáno i na českého generála Ludvíka Svobodu, který osvobozoval naší republiku z východu, kdy se do naší republiky probojovával přes Dukelský průsmyk.

Fotogalerie

Vlajkonoši jednotlivých organizací Svazu bojovníků za svobodu a Klubu českého pohraničí na čestné stráži u Památníku vyhnání českých občanů němci z českého pohraničí
Delegace KSČM v čele s poslancem Parlamentu ČR a lídrem kandidátky KSČM PhDr. Ing. Jiřím Valentou pokládá k Památníku vyhnání kytici se stuhou KSČM
Poslanec PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta pro média KSČM. V pozadí Památník vyhnání českých občanů němci z českého pohraničí v letech 1938-9