V Plzni se uskutečnila 26.9.2017 beseda s palestinským velvyslancem v České republice

27. 9. 2017

Besedu s palestinským velvyslancem v ČR panem Khaledem M.Q. ALATTRASHEM organizoval KV KSČM, jako součást vzdělávacího procesu pro funkcionářský aktiv strany a sympatizující s KSČM v rámci mezinárodní politiky.

Beseda se týkala především státu Palestina, ale velvyslanec zodpověděl i otázky z řad účastníků týkající se aktuálních válečných událostí v Sýrii, situace na Středním a Blízkém východu, ale i v severní Africe, které jsou prakticky rozvráceny politkou USA a Izraele v tomto regionu.

Velvyslanec měl připravenou zajímavou videoprezentaci, na které prezentoval posledních 100 let historie Palestýny, od tzv. Belfour Declaration (Belfourovi deklarace) - kdysi britský ministr zahraničí, který navrhl ministerskému předsedovi Rottshildovi, aby byla v Palestině založena po I. světové válce židovská domovina a sem přestěhováni židé.

Od tohoto aktu začaly problémy palestinců se židy, kdy palestinci začali být židy vyháněni ze svých vesnic a ze svého území . Velvyslanec například vzpomněl 70. let od masového vyhnání palestnců z jejich území, kdy statisíce lidí museli prchnout ze svých domovů - tzv. NAKBA (katastrofa), 50 let od vyhnání palestinců z Pásma Gazy a aj. výročí.

Situace v Palestině je nyní velmi vyhrocena, díky politice izraelského premiera Benjamina Netanjahu (naše pozn. - pravicový jestřáb).

V mezinárodních organizacích OSN se řeší otázka Palestinců již desítky let a ničeho nebylo dosaženo!  V OSN a v jiných mezinárodních orgánech se údajně uskutečnilo již 288 schůzí a konferencí k Palestině a bylo ustaveno 12 komisí a nic se nepodařilo!

Je to způsobeno tím, že Izrael nerespektuje Rezoluce Rady bezpečnosti OSN a USA jej v tom všemožně podporují a kryjí. USA v posledních letech použily 23x právo "Veta" v Radě bezpečnosti OSN proti odsouzení činnosti Izraele. Všech posledních 8 vlád USA takto postupovalo! Pouze 1x se USA zdržely hlasování při odsouzení Izraele a to bylo těsně před koncem volebního období Baracka Obamy, aby se neřeklo.

Izrael jako stát dodnes nemá státní hranici, jako mají jiné státy. Využivá této situace a podopry USA k nezákonnému osidlování dalšího Palestinského území, kde buduje další a další vesnice.

Palestinci tvrdí, že konflikt mezi nimi a židy je politický. Tzn. že je řešitelný politickými dohodami. Palestinci tvrdí, pojďme se dohodnout na existenci dvou nezávislých států vedle sebe, stanovíme státní hranici a každý si budeme v klidu řešit své věci samostatně, a budeme žít vedle sebe jako jiné státy. To údajně židé nechtějí. Oni převrací konflikt do náboženské roviny, že je to spor náboženský, což údajně není pravda a zneužívají podpory USA.

Podle Palestinců je údajně 50 zemí připraveno uznat ihned nezávislý Palestinský stát, jakmile vznikne. Jeho hlavní město má být východní Jeruzalém. Tam však nyní silně probíhá judaizace Jeruzaléma.

Palestinský národ je nyní roztroušen do několika států, kdy údajně 42 % národa žije v zahraničí. Část Palestinců žije  v Jordánsku, část v Sýrii, část v Libanonu, dokonce i v Izraeli. Sám velvyslanec a tlumočník se narodili v uprchlických táborech! Řekli, že moc dobře ví, co to znamená být "uprchlík".

USA rozvrátily v poslední době region Blízkého a Středního východou. Viděli jsme rozvaly tamních států, to co se tam stalo v období Arabského jara. Předtím byl vojensky napaden Irák ze strany USA a členy NATO (naše pozn. za podpory České republiky, premiérem byl tehdy Vladimír Špidla - ČSSD) a Irák byl uveden do chaosu pod záminkou držení zbraní hromadného ničení, které se tam nikdy nenašly. Dodnes se z toho Irák nedokázal vzpamatovat. Nyní je vidět zkáza v Syrské arabské republice, jakou tam napáchal islámský stát za podpory USA a jejich spojenců Saudské Arábie, Kataru, Jordánska, Turecka, Izraele aj. Dověděli jsme se zajímavost, že ranění islámští bojovníci ze Sýrie se běžně léčí v izraelských nemocnicích a na klinikách!?! 

Když údajně USA dobyly vojensky Irák a získaly nad ním nadvládu, zrušily celou státní správu, rozpustily všechna irácká ministerstva, pouze jedno ministerstvo bylo zachováno. A to Ministerstvo ropného průmyslu, které řešilo všechno. Důvod je snad jasný každému! Ropa a obrovský byznys s ní! Jak to mohlo po čase v Iráku vypadat si domyslíte.

V arabském světě prý vzniká klima pro sjednocení arabů, kterých je 200 milonů, protože cítí, že to, co se tam v posledních letech děje, je něco strašného. Arabský svět je zasažen válkami a zkázou! Pro arabský svět není dále možná dominance židovského Izraele v regionu s podporu USA.

Tolik v kostce stručná informace z besedy, kde bylo řečeno dále velmi mnoho zajímavých údajů a postřehů. Pan velvyslanec taktně upozornil účastníky besedy, že se bude držet diplomatického protokolu a jazyka. Část informaci k tématu doplnil jeho český doprovod a členové Klubu mezinárodní politiky při ÚV KSČM. 

Samozřejmě jsme se dozvěděli informace, které nikdy neprojdou českými veřejnoprávními médii. Né proto, že by byly nějaké tajné, ale proto, že česká média nápadně "kulhávají na jednu nohu", když píší o USA. Nicméně v době internetu, jim to často není nic platné! 

Beseda se účastníkům líbila! Jménem organizátorů chceme poděkovat panu velvyslanci Palestiny s jeho doprovodem, že si našel čas a přijel s námi pobesedovat na toto aktuální zahraničně-politické téma. Moc si toho vážíme. Děkujeme.

 

 

 

 

 

 

 

B E S  E D U

 

S VELVYSLANCEM STÁTU PALESTINA

J.E.

 

 

 

 

 


 

Beseda se koná dne 26. 9. 2017 od 16 h v zasedací místnosti budovy KSČM, Purkyňova 29 v Plzni.

Autor: 
Mediální úsek KV KSČM Plzeňského kraje
Zdroj: 
Mediální úsek KV KSČM Plzeňského kraje