Ministerská hra na mrtvé brouky – Zaorálek ČSSD a Stropnický Hnutí ANO 2011. Aneb české zbraně do Azerbajdžánu!

2. 10. 2017

V posledních zářijových dnech roku 2017 prolétla médii další varující zpráva o tom, že v Azerbajdžánu, na které je uvaleno zbrojí embargo OSN se objevily modernizované české houfnice DANA – M1 a raketomety RM 70 z výzbroje armády ČR.

Pokud by to byla pravda, opět v rozmezí krátké doby by se ukázalo, že současná česká vláda v čele s ČSSD dodává moderní zbraně do ohnisek napětí ve světě, přičemž by tím porušovala rezoluce Rady bezpečnosti OSN!

Nedávno se provalilo, že česká vláda darovala zdarma tisíce samopalů vzor 58 a miliony nábojů armádě USA, která je obratem „prodala“ do Sýrie, kde se válčí již 6-tý rok!

Přestože tyto zprávy následovaly rychle po sobě v rozmezí několika dní, na zprávu o dodání  modernizovaných houfnic DANA do Azerbajdžánu ani jedno z kompetentních českých ministerstev nereagovalo, aby se od tohoto tvrzení veřejně distancovalo!

Na webových stránkách těchto českých ministerstev (ani na webu Ministerstva průmyslu a obchodu - které uděluje licence, ani na webových stránkách vlády ČR) nenajdete k tomuto tématu ani zmínku, že by tuto zprávu vyvracely!

Vysvětlení je jediné! Nikdo z těchto ministrů se nechce podepsat pod jednoznačné prohlášení, že Česká republika tyto vysoce účinné zbraně do Azerbajdžánu neprodala! Mohl by to být totiž polibek smrti pro tyto funkcionáře a jejich strany před parlamentními volbami!

Takže čekáme na jednoznačné stanovisko od kompetentních státních orgánů k této pobuřující zprávě, případně stanovisko orgánů, které jsou oprávněny toto prověřit!

Proč právě zbraně do Azerbajdžánu? Odpověď je jednoduchá. Ropa a americké zájmy! Azerbajdžán je totiž spolu s Gruzií jediná cesta, kudy se američané mohou dostat ke Kaspickému moři, jehož dno a přilehlé okolí je na napěchováno obrovským množstvím kvalitní ropy! Jedná se o největší světové naleziště ropy a američané k němu nemají přístup.

Proto také takové americké tanečky kolem Iránu, který je pobřežní stát Kaspického moře. Přes Rusko, Kazachstán a Turkemnistán se ke Kaspickému moři američané nedostanou! Zbývá jedině Gruzie a Azerbajdžán a na tom američané dlouhodobě pracují.

S tím jsou spojeny také události v Gruzii v roce 2008, když v době konání letní Olympiády v Číne(!) zaútočil tehdejší gruzínsky premiér Sakašvili, (dnes pouze občan USA, který je v Gruzii stíhán na útěku za trestné činy), raketomety GRAD, které mu přes embargo OSN na dodávky zbraní do Gruzie dodala tehdejší česká Topolánkova vláda, deklarováno celně jako „traktory“. Zaútočil s nimi na jihoosetinské město Chinvali, kde je ruská enkláva a smluvně umístěna ruská vojenská posádka. Tehdy z toho byl Gruzínsko – Ruský konflikt, na jehož konci Sakašvili sežvýkal strachy svojí kravatu. Rusové tehdy gruzínskou armádu eliminovali během několika dní.

Pokud by se potvrdilo, že houfnice DANA a raketomety RM-70 jsou dodány Azerbajdžánu z České republiky, znamenalo by to porušování embarga OSN a vědomé podrážení autority Rady bezpečnosti OSN ze strany České republiky. A také by to potvrzovalo skutečné české lokajství vůči USA.

Tak účinné zbraně v tomto regionu mohou totiž znamenat jediné – brzký problém!

Fotogalerie

Samohybná modernizovaná houfnice DANA - M1M
Raketomet RM 70
Autor: 
Mediální úsek KV KSČM Plzeňského kraje
Zdroj: 
Mediální úsek KV KSČM Plzeňského kraje