Měli jsme výročí Mnichovské zrady. Všiml si někdo? V médiích ani zmínka

2. 10. 2017

....30. září 2017 nevyšla v médiích ani jedna zmínka o výročí podpisu Mnichovské dohody. Jen na iDnes se řešilo, zda a proč 30. září 1947 nevypískali, jakožto kolaboranta s nacistickým Německem, Vlastu Buriana v Liberci. A Aktualne.cz upozorňovalo, že Merkelová střední Evropu rozhodně nepřehlíží. Vede ji v patrnosti. A rozhodně se na ni zaměří. Česká televize na svém serveru nostalgicky vzpomněla na to, že 30. září před patnácti lety přestalo vysílat v češtině radio Svobodná Evropa. Z vysílaných dokumentů na ČT2 A ČT24 pak dokumenty Historie studené války, Mamuti a jejich lovci, dokument o prenatálním životě, o Katalánku, o plameňácích, o staronovém kombajnu SM 500, neonacismu a nakonec opět o studené válce. Proč ten výčet dokumentů ze dne výročí Mnichovské zrady na ČT? Je až komické, jak se vymývači mozků v ČT snaží, aby právě toto výročí bylo zapomenuto. Nebo nepřipomínáno.

Přitom zalistujte o měsíc a kousek zpátky k výročí 21. srpna, kdy do Prahy vjela Rudá armáda. Přes návaly článků o výročí tohoto data se člověk jen ztuha mohl prokousat k horoskopu, aby věděl, jak až moc to ten den bude stát za prd. Přitom bylo 30. září 1938 jedním z nejčernějších dnů této republiky, tohoto národu, v celé jeho historii. 21. srpen jen jedním z mnoha běžně černých dnů republiky.

Zkusme se zpětně podívat na program ČT2 a ČT24 ze dne 21. srpna tohoto roku. Na obou programech se vysílalo osm dokumentů o vpádu armád Varšavské dohody. Na ČT1 pak dokumenty dva. Plus tématický film od osmé hodiny večerní - Pelíšky - jehož závěr je korunován právě 21. srpnem. Na to se nedá nic říct.

Media se nám tak skutečně snaží předestřít na zlaceném podnosu nepřítele. Rusko - je nepřítel – o výročí 21. srpna se mluvilo i v oběžnících polepšoven. Německo je přítel – o výročí Mnichovské zrady ani slovo.

Celý článek najdete zde.

Poznámka závěrem:

Je to velice nebezpečné, vzít národu jeho vlastní historii, tragické zkušenosti i národní hrdost. Lidé pak ke svému státu necítí nic, lépe se s nimi manipuluje a lépe se krade státní majetek!

Autor: 
Štěpán Cháb
Zdroj: 
Krajské listy (vítr), Mediální úsek KV KSČM Plzeňského kraje