Zásah pořádkové policie na Národní třídě v Praze v roce 1989 proti studentům byl slabý odvar proti brutálnímu zásahu Španělské policie proti účastníkům lidového referenda v Katalánsku

4. 10. 2017

Sledujeme reakce českých politiků a superdemokratů, ti z velké většiny z nepochopitelných důvodů na tuto policejní brutalitu nereagují!?!

V Katalánsku se v neděli 1.10.2017 uskutečnilo referendum o osamostatnění Katalánska od Španělska. Proti organizátorům lidového referenda a mnoha účastníkům referenda zasáhla velmi brutálně španělská policie.

V nemocnicích bylo po zásahu policie ošetřeno více než 900 různě zraněných účastníků lidového referenda a 30 policistů. Policie dokonce střílela proti Kataláncům zakázané gumové projektily, mlátila je brutálně obušky, bez rozdílu pohlaví a věku.

To vše proti vlastním občanům, kteří chtěli uplatnit své základní demokratické právo, vyjádřit se k tomu v jaké společnosti chtějí žít!

KSČM krvavý zásah španělské policie proti účastníkům lidového referenda rozhodně odsoudila jako nepřípustný, ústy svého zástupce a kandidáta na poslance Parlamentu ČR Ing. Leo Luzara, ale i europoslankyně Ing. Kateřiny Konečné!

Zásahem policie se situace ve Španělsku, především v Katalánii mimořádně vyhrotila! Vláda španělského premiéra Mariana Rajoye překročila rubikon a pošlapala tak elementární zásady soužití občanů v jedné demokratické společnosti.

Sledujeme se zájmem reakce českých politiků, hlavních politických stran a porovnáváme jejich prohlášení k obdobným událostem a separatistickým tendencím ve světě, ale i s událostmi v roce 1989 u nás na Národní třídě.

Bez velkého překvapení vidíme hry našich demokratů na schovávanou a obrazně řečeno, tanečky našich obnažených politiků u barové tyče. Kdyby se totiž něco podobného stalo v Ruské federaci, nebo v Číně, to by jich byly plné televizní obrazovky a řečnické tribuny. Teď když policie ve Španělsku brutálně zmlátila své občany, nemají co by k tomu řekli.

Vláda České republiky na brutální zásah španělské policie nezareagovala. Ministerstvo zahraničních  věcí ČR, v čele s Lubomírem Zaorálkem /ČSSD/, rozuměj ministerstvo, které ovládá ČSSD spolu s TOP09 – nezareagovaly. A přitom pokaždé velmi pružně a podrážděně reagují na události ve Venezuele, v Ruské federaci, v KLDR a jinde! ODS - která má má svobodu a demokracii jako své hlavní zaříkávadlo – působí zatím impotentně. TOP 09 - bez reakce, kníže zřejmě zatím spí!

KDU-ČSL – to ústy Jiřího Miholy považuje za vnitřní záležitost Španělska i když zásah španělské policie vidí jako nepřiměřený. Ovšem lidové referendum občanů na Krymu o připojení k Ruské federaci považuje za neuvěřitelnou drzost, jej takto nazývat.

Jedině Hnutí ANO 2011 ústy Andreje Babiše nazvalo událost katalánským terorem a krveprolitím.

Stanovisko superdemokrata europoslance a převlékače kabátů Jiřího Pospíšila, dnes kopajícího za tým TOP 09, ale také třeba Petra Pitharta, nebo Michala Horáčka (kandidát na prezidenta) – exponentů listopadových událostí roku 1989 se nám nepodařilo dohledat!

Nejsme překvapeni! Jen jsme jim nastavili zrcadlo, aby se viděli!

Video: 

Fotogalerie

Autor: 
Mediální úsek KV KSČM Plzeňského kraje
Zdroj: 
obrázky španělské noviny El Nacional, La Vanguardia, El Periodico