Stydím se za svého amerického prezidenta Donalda Trumpa! Kalousku, Schwarzenbergu, Bursíku, Žantovský, Kocábe, Horáčku a vůbec Pražská kavárno – kde jste, HerrGott?

11. 11. 2017

Ve středu 8.11.2017 přiletěl na svojí první oficiální dvoudenní návštěvu Číny americký prezident Donald Trump se svojí manželkou a s doprovodem.

Je to první zahraniční delegace v Číne po právě skončeném 19. sjezdu Komunistické strany Číny, která v Číně vládne už dlouhá desetiletí.

Dvoudenní návštěva prezidenta Trumpa v Číně je součástí jeho zahraničně - politické cesty po 5-ti zemích jihovýchodní Asie, kterou Trump zahájil návštěvou Japonska 5.11.2017 a která bude zakončena 12.11.2017 v socialistickém Vietnamu, kde se koná summit zemí Rady pro ekonomickou spolupráci Asie a Tichomoří (APEC).

Trump byl v Číně přijat čínskou stranou velkolepě. Na adresu Číny, jeho hostitele Si Ťing-pchina – komunistického prezidenta Číny a hospodářských úspěchů Číny pronesl Trump slova velké chvály, s Čínou uzavřel obchody za několik stovek miliard dolarů a aby své čínské přátele nerozhněval, prohlásil nakonec své návštěvy na tiskové konferenci pro média z celého světa, že USA uznávají jednotnou Čínu a nebudou dále otevírat otázku samostatnosti Tibetu, který je jednou z provincií Číny!

Právě při této příležitosti jsme sledovali, reakce a chování pražských „pohrobků Václava Havla – tzv. Pražské kavárny a představitelů klanu lásky a pravdy“, kteří tady v České republice uspořádali demonstrace proti návštěvě Miloše Zemana v Číně, ale i při návštěvě čínského prezidenta Si Ťing-pchina v Praze, v březnu 2016.

Tehdy TOP 09 vyvěsila prostřednictvím Karla Schwarzenberga a Miroslava Kalouska tibetskou vlajku z okna Poslanecké sněmovny, kdy Kalousek skoro vypadl z okna jak byl zaujat tímto aktem a máváním na své příznivce. 

K demonstrujícím proti prezidentu Zemanovi i čínskému prezidentu mluvili na mítincích v Praze Martin Bursík za STROM (zkrachovalý předseda strany Zelených), Michael Kocáb – podporovatel kyjevského Majdanu, Michael Žantovský – dříve tiskový mluvčí prezidenta Havla, později předseda zbankrotované ODA, později uklizen na dobře placené místo jako velvyslanec ČR do zahraničí (na přímluvu US ambasády v Praze) a jiní. 

Rozlícený Kalousek běhal po Praze s vlajkou Tibetu a fotkou Dalajlámy. 

Prezident Zeman byl tehdy napadán, že vnucuje naší zemi Číně a Rusku! Objevovala se hesla jako: „Svědomí není na prodej!“. „Zemane sbal si Ovčáčka a táhni na východ!“ „Stydím se za svého prezidenta!“ Martin Fendrych – který si říká, že je analytik Centrumu.cz (jinak absolvent školy českého primitivismu na internetu, kterého poznáte podle titulků článků, které vytvořil) napsal na tomto serveru rozsáhlý článek s titulkem: „Z Česka je díky Zemanovi čínská základna!“. 

A hle, najednou je v Číně americký prezident Donald Trump na oficiální návštěvě, který si tam podává ruku s čínským komunistickým prezidentem, který tam chválí Čínu před celým světem za výborné hospodářské výsledky, a který s Čínou uzavírá smlouvy na grandiozní obchody za několik stovek miliard dolarů! A který jako třešničku své návštěvy v Číně završí prohlášením, že USA uznávají politiku jedné Číny a nebudou dále otevírat otázku Tibetu!

A co na to úderka TOP 09 v čele s Miroslavem Kalouskem v Praze? Nic! Čistá nula! V TOP 09, v Pražské kavárně, ale i u Kalousků musí být v těchto dnech hodně smutno! Možná v koutku uroní lítostí slzu i pan kníže, jak byl zase jednou mimo mísu! Ale ne, o něj strach nemějme, ten má hroší kůži! Prezident Trump jim všem obrazně řečeno dal v Číně pár facek, že se chovají jako přihlouplí puberťáci!  

A ještě dva poznatky. V českých veřejnoprávních mediích nenajdte skoro vůbec fotografii, jak si prezidenti Trump a Si Ťing-pchin podávají ruce. To se do zdejší dlouhodobé protičínské propagandy nehodí! Fotku jsme museli dohledat v zahraničním tisku.

A za druhé, česká veřejnoprávní média prezentují návštěvu prezidenta Trumpa v Číně tak, jako by přijel do Číny imperátor, který číňanům nařídí co mají dělat. Opak je však pravdou. 

Trump se opětovně utvrdil v tom, že Čína je skutečná světová velmoc jak v hospodářské, tak vojenské oblasti, která může stejně tak významně poškodit USA, jako USA Čínu. Při jednání delegací byla dotčena i otázka sporných ostrovů v jihočínském moři, kde se nachází velké množství ropy. Trump i jeho lidé se od Si Ťing-pchina opětovně dověděli, že když bude potřeba, Čína tam zasáhne vojensky i proti armádě USA, aby ochránila své národní zájmy. Poté krátká řeč na toto téma skončila.

Zajímavé je také poslouchat zpravodajství Českého rozhlasu o Číně. V komunistické Číně se podle této veřejnoprávní rozhlasové stanice už dlouho, roky, nic nepovedlo, všechno špatně! Ale úplně všechno! Říkáte si při poslechu dalších zpráv, tak už konečně snad dnes něco pozitivního? A opět ne! Zase špatně! Nezbývá, než se pousmát nad stupiditou těch rozhlasových manipulátorů! Přitom Čína dosahuje každoročně takové přírůstky v ekonomice, měřeno HDP, že jí to může závidět celý svět. Takže jediné, čím si můžeme být jisti u Českého rozhlasu, že ani příště, až bude zase na tapetě Čína, tak se tam opět nic nepovedlo!!! 

Zůstává otázkou, jak se situací v této rozhlasové stanici naloží vítězná koalice po volbách do Poslanecké sněmovny? Tato stanice dlouhodobě neplní své poslání o objektivním, vyváženém zpravodajství, to lze dokladovat na situaci kolem Ruské federace, dění na Ukrajině, v Sýrii, Libyi a jinde. 

 

Fotogalerie