Ukrajina, skrytá pravda! Italský film, kde reportér hovoří se snajpery, kteří stříleli do lidí i policistů na Majdanu!

21. 11. 2017

Komunistická strana Ukrajiny zveřejnila na svých webových stránkách 21.11.2017 video italské televize s názvem "Ukrajina, skryté pravdy", kde hovoří odstřelovači (snajpeři), kteří stříleli do lidí i policistů na kyjevském Majdanu, v únoru 2014.

Italský televizní kanál MATRIX CANALE 5 vypustil u příležitosti výročí nepokojů na Ukrajině a událostí na ukrajinském "Majdanu" do éteru dokumentární film s přiznáním snajperů na kameru, kteří zabíjeli lidi na obou stranách střetu na Euromajdanu v ukrajinském Kyjevě, v zimě 2014 roku.

Snajpeři byli podle tohoto dokumentu odstřelovači gruzínské armády. V té době vládl v Gruzii prezident Michail Saakasvili a skupinu snajperů organizoval jeho vojenský poradce.

Snajpeři se k tomu přiznávají na kameru a mluví pravdu. Do demonstrantů a současně do policistů stříleli ne lidé proruského prezidenta Janukoviče, ale lidé blízcí lídrů opozice, kteří byli podporováni Evropskou unií, uvádí italský zdroj.

Cílem bylo vyvolat radikální nálady obyvatelstva proti tehdejší ukrajinské vládě a svrhnout tehdejší vládní režim. Během několika dní bylo v Kyjevě zastřeleno více než 100 lidí, včetně policistů. Dne 20.2.2014 dopoledne to bylo více než 80 lidí.

Níže je odkaz na video na ruském a italském jazyku: 

https://www.kpu.ua/ru/88496/ytaljanskyj_telekanal_vypustyl_v_efyr_dokume...

 

Níže je odkaz na článek v českém jazyce o této události na serveru - "První zprávy": 

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/odhaleni-strileli-na-majdanu-i-d...