Tisková zpráva Plzeňského KV KSČM z 3.12.2017 k průběhu podpisové akce KSČM k Plzeňské teplárenské, a.s.

3. 12. 2017

Iniciativa proti prodeji plzeňské teplárny nabírá na obrátkách:

Zástupci KSČM Plzeňského kraje pokračují v podpisových akcích pod "Petici" a "Návrh místního referenda" o připravované fúzi městské teplárny s Křetínského společností Plzeňská energetika.

Krajská organizace KSČM proti tomuto návrhu ostře protestuje, neboť přechod městské teplárny do soukromých rukou by dříve či později přinesl razantní zvýšení cen tepelné energie a vznik monopolu Křetínského společnosti na výrobu tepelné energie na území města.

Krajským komunistům se nelíbí ani způsob projednání této obří transakce, jehož potvrzení se v městském zastupitelstvu chystá bez patřičné veřejné diskuse a informování občanů na 14.12.2017

Ve městě postupně přibývá podpisových míst této inciativy. Kromě sídla strany v Purkyňově ulici č.p. 29 a petičního stánku v pasáži OC Rokycanská (Tesco) je zřízeno již 8 podpisových míst v různých plzeňských restauracích. Nespoléháme však pouze na stálá podpisová místa, ale vyrážíme samozřejmě též za občany do ulic.

Kromě každodenních obchůzek v centru města jsme byli přítomni kupříkladu též před fotbalovým stadionem FC Viktoria Plzeň před sobotním ligovým zápasem.

Na všech našich akcích se snažíme veřejnost informovat o chystaném záměru fúze, přičemž i přes pokračující medializaci celé záležitosti se ukazuje, že mnozí občané o celém věci stále nic nevědí, což samozřejmě nahrává do karet záměrům městského zastupitelstva!

„Bez Vás bych vůbec nevěděl, co se chystá. Díky, že se tak snažíte“, řekl nám jeden z podepisujících. „Nikdy jsem komunisty nevolila. Ale teď jste tady jediná strana, která myslí na lidi a hájí jejich zájmy. Ostatní koukají jen na svoje koryta a lidi je nezajímají“, sdělila před stadionem jedna starší paní.

Znepokojující je opakované zjištění, že někteří lidé se bojí pod návrh podepsat, i když s ním souhlasí. „Držím vám palce a souhlasím s Vámi. Ale podepisovat se radši nebudu, snad chápete, nezlobte se“, slyšeli jsme od nejednoho spoluobčana. Pakliže se občané bojí podepisovat i pod obyčejný návrh, že si přejí o něčem rozhodnout v referendu podle zákona, je to velmi neveselá vizitka toho, jak je na tom současná „demokracie“.

V našich akcích s cílem hájit zájmy občanů, veřejné vlastnictví a skutečnou demokracii budeme pokračovat, a nadále budeme průběžně informovat.

JUDr. Bc. Richard Pokorný, Ph.D. - tiskový mluvčí Plzeňského KV KSČM
JUDr. Bc. Richard Pokorný, Ph.D. - tiskový mluvčí Plzeňského KV KSČM