Čína spouští od ledna 2018 platební systém, kdy se ropa  začne obchodovat za čínský juan a zlato

21. 12. 2017

Ruský web www.VESTI.ru zveřejnil v předchozích dnech informaci, že Čína připravuje o letošních Vánocích (2017), kdy je na amerických ropných trzích klid, testování svého nového nákupního systému, kdy se světová ropa začne obchododvat také za čínské juany a zlato.

Doposud zde existovala hegemonie amerického dolaru, kdy od roku 1973 země OPEC prodávaly ropu jen v US dolarech. V současné době jsou jen dva druhy ropy na trhu – severomořská sirná ropa BREND a lehká americká ropa West Texas Intermediate – obě naceněné v US dolarech.

Tímto čínským krokem, který je podporován dalšími zeměmi, jako je Ruská federace a další východní státy, dojde k narušení hegemonie „petrodolaru USA" na světovém ropném trhu a to je závažná věc – strategického geopolitického významu! 

U nákupů ropy pro jednotlivé státy se jedná o gigantické objemy ropy a obrovské finanční sumy. Tímto čínským krokem klesne výrazně celosvětová poptávka po americkém dolaru a klesne jeho hodnota! To bude mít obrovský dopad na ekonomiku USA! Klesne zároveň koupěschopnost amerického dolaru a schopnost USA pomocí dolaru ovlivňovat svět! 

Často se mluví o tom, že se tím sníží schopnost vlády USA prosazovat svou vůli zbytku světa! Je to strategický krok směrem k tomu, aby se svět nejen zbavil závislosti na dolarech, ale také snížil schopnost USA vyvíjet globální ekonomickou a finanční tyranii vůči dalším zemím světa.

Ropa za čínské juany podložené zlatem je připravena! Ropa se nyní začne prodává za něco, co už nemůže být jen vytištěno v USA z tenkého vzduchu, nebo vytvořeno dvojklikem v počítači. Je to strategický krok, kdy se směňuje ropa za zlato, spíše než za americké státní „vzdušné peníze", které lze tisknout dle libosti.

Jedná se o významný krok při odstraňování globální rezervní měnové struktury US dolaru a obnovení globální ekonomické a geopolitické „krajiny.“  

Je to krok, kvůli kterému vedly USA v 21. století války, vůči Iráku a jeho vůdci Saddámu Husejnovi, který se snažil o totéž co nyní provádí Čína, ale i Libyi a Muammaru Kaddafímu. Obě země USA vybombardovaly, zničily je a povraždily tam statisíce nevinných lidí. Irák pod falešnou záminkou vlastnictví zbraní hromadného ničení Iráku, které se dodnes nenašly, a Libyi bez mandátu Rady bezpečnosti OSN. Vše pod záminkou „dodání americké demokracie“ do těchto zemí. Dodnes jsou obě země rozvrácené a panuje tam chaos!

Čína však na tento krok není sama!  Stojí za ní jaderná supervelmoc Ruská federace a další významné země světa! USA si nemohou dovolit napadnou vojensky Čínu, byl by to pro ně zničující osudový krok, pravděpodobně i pro celý svět.

Jsme na počátku nové epochy! Tato zásadní změna neproběhne ze dne na den, ale je to počátek procesu, který změní svět!  Díky za něj!  

Z USA se stal v posledních letech teroristický stát, který přináší zkázu do mnoha zemí světa a který nerespektuje mezinárodní právo, ani OSN. Viz poslední příklady ze Sýrie a Jemenu.

V českých veřejnoprávních mediích (Česká televize, Český rozhlas, Česká tisková kancelář) se tato zpráva neobjevila. Víme proč. Posledních 28 let sloužila tato česká média propagaci zájmů agresivních USA v naší zemi a krytí jejich válečných avantýr a zločinů! I zde se blíží změna! Je v zájmu dalšího osudu lidstva, míru a humanity nevyhnutelná! Nelze takto dále pokkračovat!