Nová vlna neuvěřitelných lží od představitelů západních zemí v čele s USA a Francií k rozdrcení teroristů IGIL v Sýrii 

25. 12. 2017

Česká veřejnoprávní média – hlídací psi naší demokracie – opět nereagují!

Dne 6.12.2017 vydal prezident Ruské federace Vladimír Putin prohlášení o konečném rozdrcení teroristického státu IGIL a jeho vojenských struktur v Sýrii a oznámil tak konečné společné vítězství syrské pozemní armády a vojensko - vzdušně – kosmických sil Ruské federace (VKS) nad islámskými teroristy za podpory revolučních gard Iránu a vojsk Turecka u hranic těchto států. 

Prezident Putin tehdy v prohlášení řekl, že v Sýrii mohou ještě existovat nějaké malé buňky teroristů, ale hlavní ozbrojené síly IGIL a jejich velení byly rozdrceny a islámský stát poražen.

Tato dobrá zpráva pro celý svět obletěla ten den celou planetu.

Prezident Putin následně dne 11.12.2017 přiletěl do Sýrie na oficální návštěvu, kde se potkal se syrským prezidentem Bašárem Assadem na letecké základně Chmejmim, kde vydal rozkaz, aby se začaly ruské letecké síly, ale i ruští pyrotechnici, vojenská policie a speciální jednotky (Specnaz) postupně stahovat ze Sýrie do míst své trvalé dislokace na území Ruské federace.

Dne 9.12.2017 jako první západní představitel vydal prohlášení francouzský ministr zahraničí Jean-Yves Le Drian, který prohlásil, že je překvapen tím, že si Rusko „přivlastnilo“ vítězství nad teroristickou organizací Islámský stát v Sýrii. Doslova řekl, „My jsme zvítězili v Sýrii nad IGIL!"

Bezprostředně po něm to samé prohlásil americký prezident Donald Trump, který americkému lidu sdělil – Zvítězili jsme v Sýrii!

Přitom slova Trumpa i LeDriana jsou na hony vzdáleny realitě, jsou pravým opakem reality a skutečné pravdy. Je to drzá a sprostá lež.  (Viz informace dále).

Na tom, že si dovolí tito politici toto veřejně prohlásit se ukazuje zvrácenost západní politiky, ale i světových medií, která tato prohlášení neuvedla na pravou míru!

Mluvčí ministerstva zahraničních věcí Ruské federace Marie Zacharovová se nad těmito prohlášeními rozhořčeně pozastavila a vzkázala prezidentu Trumpovi a ministru Le Drianovi, aby se podívali do Libye a do Iráku, tam že jsou jejich vítězství! Tyto státy (Irák a Libye) USA a Francouzi vybombardovali, rozvrátili, prchli odsud miliony lidí, aby si zachránili holý život a tyto země jsou dodnes rozvrácené a v chaosu. Bylo tam při vojenské agresi USA, Francie a dalších zemí povražděno neskutečně velké množství nevinných lidí!

Jen pro připomenutí a pro názornost, co se dělo v Sýrii v posledních týdnech a měsících roku 2017.

Syrská vláda k 6. prosinci 2017 již kontroluje 99 % svého území a každým dnem vojensky vytlačuje zbytky teroristů ze svého území, nebo je likviduje. Je to možné především díky podpoře vzdušně-kosmických sil Ruské federace, které pomáhaly pozemní syrské armádě bojovat s moderně vyzbrojenými teroristy a které působily vojensky v Sýrii na základě oficiálního pozvání legální syrské vlády.

V době, kdy ruské letectvo začalo působit v Sýrii, a to 30.9.2015, syrská vláda ovládala už jen 16% území Sýrie! A to v oblasti kolem hlavního města Damašku. 

Bylo to v době, kdy Koalice 60-ti států v čele s USA už dva roky předtím „údajně vojensky bojovala" proti islámskému státu IGIL, který ale přesto neustále rozšiřoval svoji působnost na území Sýrie a kdy jeho válečná infrastruktura neustále sílila! 
Bylo to možné jen díky tomu, že teroristé z IGIL (rozuměj nájemní žoldáci a dobrodruzi z celého světa) v Sýrii se stali „nástrojem“ zahraniční agresivní politiky několika států v čele s USA za účelem svržení legální syrské vlády a prezidenta Sýrie! 

V Sýrii byla vedena válka především za zájmy USA a částečně sousedních monarchií Saudské Arábie a Kataru! Byla to válka vedená na cizím, rozuměj syrském území. Cizími rukami (žoldáků a dobrodruhů z celého světa), najatých za cizí peníze (peníze regionálních monarchií Saudské Arábie a Kataru, a také za kradenou syrskou ropu), a se zbraněmi, které jim dodávalo NATO, USA a další západní země. Válka ve které však umírali nevinní syrští lidé! 

Na podzim 2017 se provalilo, že jsou vražděni i zbraněmi, které dodaly USA východoevropské země zdarma(!), včetně České republiky. USA pak tyto zbraně přeprodávaly do Sýrie!

O jak rozsáhlý vojenský konflikt se jednalo, hovoří názorně informace ze zpravodajského serveru www.vesti.ru, který se odvolává na tiskové zdroje z Ministerstva obrany Ruské federace. Zde se říká, že od začátku vojenské operace v Sýrii, od září 2015 do září 2017 vzdušně-kosmické síly Ruska (VKS) zničily v Sýrii více než 96.000 objektů a cílů IGIL. Uskutečnily více než 30.000 vzletů svých letadel, při nichž uskutečnily více než 96.000 leteckých úderů.

Hlavní údery byly vedeny na koncentrace vojsk teroristů, celkem k 09/2017 53.707 úderů. Poté na jejich opěrné body, celkem 17.194 úderů a 8.332 úderů na polní velitelská stanoviště a místa spojení. Navíc bylo zničeno 6.769 polních skladů zbraní a střeliva, 970 teroristických výcvikových táborů, 212 ropných polí v rukou IGILovců, 184 ropných rafinérií, více než  400 tanků, mnoho desítek úplně nových pikapů s instalovanými těžkými kulomety na korbě, 132 tankerů na převoz ropy a několik tisíc autocisteren různé velikosti, kterými IGILovci převáželi kradenou syrskou ropu přes státní hranici do Turecka - členského státu NATO, ale i do Iráku, kde ji levně prodávali a odkud proudila dále do západních zemí!!! Ze získaných peněz za kradenou ropu pak platili žoldáky z celého světa bojující v Sýrii proti syrské vládě a kupovali za ně zbraně. 

Tato čísla leteckých úderů jsou ještě vyšší minimálně o několik stovek, možná tisíc, protože poslední dva měsíce v 10 a 11/2017 se odehrály urputné boje s teroristy na řece Eufrat o její překročení a o ovládnutí úrodného území kolem této řeky.

Ruské dálkové bombardéry létaly z ruských leteckých základen na Eufrat každý den. Ve vzduchu byly nepřetržitě ruské bezpilotní letouny, stíhačky i bojové vrtulníky ze základny Chmejmim v Sýrii.

Bylo zdokumentováno ruskou stranou, že před porážkou IGILOVCŮ na Eufratu, američané odvezli velitele IGIL svými helikoptérami do bezpečí, aby je mohli nasadit na jiných místech. Ostatní bojovníci tam byli ponecháni svému osudu! 

Na levém břehu Eufratu, začíná poušť, která se táhne až k iránským hranicím. V tomto sektoru pomohly syrské vládě iránské revoluční gardy vyčisti prostor od islámských teroristů. Iránská strana uvádí, že zde zahynulo v pozemních bojích cca 1000 iránských vojáků.

Rusům se podařilo v závěru vojenské operace v Sýrii, díky syrské rozvědce, dálkově řízenou raketou z letadla odpálit bunkr, kde právě probíhala porada nejvyšších představitelů IGIL v Sýrii. To byla jedna ze smrtelných ran teroristům.

Ruské vzdušně-kosmické síly působily v Sýrii 2 roky a 76 dní. Za tu dobu dokázaly ve spolupráci se syrskou armádou vrátit pod syrskou vládní kontrolu 99% území Sýrie a rozdrtit všechny síly teroristů.

Na území Sýrie působily nezákonně i speciální vojenské síly USA,  které zde měly a ještě mají své menší vojenské základny. Působily zde ovšem bez mandátu Rady bezpečnosti OSN působit vojensky v Sýrii a bez pozvání legální syrské vlády, tedy jako agresor.

Spolupráci armády USA s igilovci nejednou zdokumentovala ruská armáda, když ukázala například záběry z iráckého Mosulu, který byl kolem dokola řadu měsíců obklíčen vojsky koalice 60-ti států v čele s USA, kde se bez vědomí USA nedostala dovnitř obklíčení, ale ani ven, myš, natož vojenská technika. A přesto z takto obklíčeného města vyjela kolona vyzbrojené obrněné a nákladní techniky plná teroristů, která směřovala do Sýrie na pomoc Igilovcům při dobytí Palmýry. 

Obdobně tomu bylo i v Sýrii, kdy američané měli v obklíčení město Rakka, hlavní vojenské velitelství IGIL v Sýrii a odtud bez povšimnutí US armády vyjela silná obrněná kolona igilovců napomoc teroristům do Palmýry. 

Obě velké kolony se podařilo zastavit ruskému letectvu v bezpečné vzdálenosti od Palmýry a zničit je po urputných bojích, takže tyto posily nedokázaly pomoc igilovcům v Palmýře.

Ruské speciální jednotky (Specnaz – nejlepší armádní vojsko světa) určené pro pouliční boj muže proti muži, dokázaly Palmýru vyčisti od teroristů za pouhé dva dny! Americká armáda obléhala Mosul i Rakku měsíce!

Pokud se týká počáteční fáze konfliktu v Sýrii, byla to především Francie a její prezident Hollande, kdo organizoval schůzky především západních států, aby všestranně  podpořily (finančně, logisticky, výzbrojí, informačně i výcvikem)  tzv. "Syrskou exilovou opozici“, aby ta se zbraní v ruce svrhla za podpory západních velmocí a regionálních monarchií legálně zvolenou syrskou vládu a prezidenta v Sýrii. Tato syrská exilová opozice se později přidala na stranu islámského státu i se svou výzbrojí!

Podporoval je v tom jménem České republiky velice aktivně bývalý český ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg (v té době předseda TOP 09) a což je hodně smutné, později i jeho nástupce Lubomír Zaorálek z ČSSD.

Rusko, Irán a Turecko (a velká trojka Putin, Rúhání a Erdogan ) – tento plán USA na svržení režimu v Sýrii koncem roku 2017 definitivně zhatily, vojenským rozdrcením IGIL v Sýrii v prosinci 2017! 

USA odchází z této války v Sýrii jako poražený stát! Je to debakl americké agresivní a zločinné zahraniční i vojenské politiky. Obyčejným američanům to však Donald Trump nemůže v USA takto přiznat, protože by vzniklo velmi mnoho nepříjemných otázek, na porušování amerických zákonů i mezinárodního práva ze strany americké vlády.
(Prezident Trump válku v Sýrii pouze zdědil po Obamovi, Clintonové a Kerrym. Trvalo mu nějaký čas po jeho nástupu do prezidentské funkce, než se mu podařilo získat kontrolu nad situací v části velení americké armády).

Proti agresorům z USA, Francie, Saudské Arábie a Kataru se nyní obrátilo světové veřejné mínění díky této válce v Sýrii. Tyto země se teď snaží veřejné mínění zvrátit svými prohlášeními zpět na svojí stranu. Ale to se jim nepovede!

Taková je skutečná pravda!

Vítězem války v Sýrii je syrská vláda podporovaná syrským lidem, podporovaná Ruskou federací, Iránem a kolísavým Tureckem!

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM