Drahoš v MF Dnes prohlásil, že by vládu s KSČM nejmenoval. Reakce představitelů KSČM

16. 1. 2018

Kandidát na prezidenta Jiří Drahoš vsadil na antikomunismus. V rozhovoru pro MF Dnes na otázku, jestli by jmenoval vládu s podporou komunistů, odpověděl.

"Komunisty ve vládě v žádném případě. A pokud bychom se dostali do situace, že vláda by stále neměla podporu a ta by měla záviset na podpoře KSČM, tak by ode mě ten člověk, který by sestavoval vládu, slyšel, že také ne. Nechci spekulovat o tom, kdo by to byl. Miloš Zeman bude ve funkci až do 8. března a bude se určitě snažit udělat vše pro to, aby tam dokončil svůj plán." Celý článek na MF Dnes.

Reakce představitelů KSČM na Twitteru KSČM:

Vojtěch Filip: Pan Drahoš opět prokázal, že nejen, že nechce reprezentovat všechny občany, dokonce je chce i rozdělovat na elitní a druhořadé. Je evidentní, že nechápe význam ústavní funkce, do které kandiduje.

— KSČM (@czKSCM) 15. ledna 2018

Miloslava Vostrá: Ještě ani nepootevřel pořádně dveře k prezidentské funkci a už lidi kastuje. Profesor a potřebuje doúčko. Nutně!

— KSČM (@czKSCM) 15. ledna 2018

Jiří Dolejš: Do vlády s Babišem ani nechceme, ale jak bude složena majorita pro důvěru vládě je věc vyjednávání ve sněmovně a ne prezidentova kádrování nad rámec ústavy. https://t.co/7Qny5dr5hz

— KSČM (@czKSCM) 15. ledna 2018

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM