Mezi USA a Ruskou federací zuří nelítostná válka

14. 2. 2018

Válka, která se odehrává na mnoha úrovních od informační války, přes diplomatickou úroveň, ekonomické sankce a černé seznamy nežádoucích osob, přes financování spřízněných neziskových organizací až po vojenské soupeření ve světě.

Iniciátorem jsou USA, které si zvykly, že jim nikdo v posledních 30-ti letech nestál v cestě! 

Vše se odvíjí od toho, že svět se mění zpět z unipolárního na multipolární, kdy USA ztrácí pozici světového hegemona, podle kterého se mělo řídit vše na této planetě. Národní elity USA ztrátu této pozice nesou velice nelibě, tuto pozici USA získaly rozpadem Sovětského svazu a socialistického tábora v letech 1989-91. Mezi supervelmoci se opět vrátilo nečekaně Rusko a nově vstoupila Čína!

Rusko na tyto nepřátelské kroky USA reagovalo slovy, že nikdo nebude s Ruskou federací jednat z pozice síly, ani USA! Všechny kroky vůči Rusku budou Ruskem uplatněny asymetricky proti iniciátorovi, což jsou v tomto případě především USA.

A tak v oblasti informační jsme svědky zákazů působení mediálních stanic a konkrétních novinářů na území druhého státu.

V oblasti diplomacie je to vzájemné uzavírání konzulátů, omezování počtu diplomatického sboru, vyhošťování diplomatů, narušování diplomatického území a neočekávané prohlídky diplomatických objektů speciálními službami.

V oblasti ekonomických sankcí je to snaha položit ekonomiku Ruska na lopatky a docílit zvolení nového státního vedení, které půjde na ruku USA jako za dob ožraly Borise Jelcina.

V oblasti vojenské je to především krach amerického plánu na svržení vlády a prezidenta v Sýrii za využití teroristů z Islámského státu, ale i další kroky na Blízkém východě.

Zuřivost USA stoupá a s tím i nebezpečí pro svět, že se konfrontace přenese do přímé vojenské roviny!

V těchto dnech jsem svědky rozvíjení další spirály napětí.

V lednu 2018 městská radnice ve Washingtonu rozhodla přejmenovat ulici, kde je sídlo velvyslanectví Ruské federace na ulici Borise Němcova, po známém opozičním ruském politikovi, který byl před časem zastřelen na jednom moskevském bulváru.

Moskevská radnice jako odvetnou akci rozhodla, že z ulice, kde je sídlo Velvyslanectví USA v Moskvě, která nesla doteď název Velká Děvjatinská ulice 8 (Большой Девятинский переулок, 8) přejmenovat na Severoamerická bezvýchodná cesta, dům 1. (Североамериканский тупик, дом 1.) Je evidentní, že obě přejmenovávací akce jsou spojené s celostátní politikou.

O tom, co se nyní aktuálně děje v Sýrii jsme psali nedávno v jiném článku na těchto www stránkách. Můžete si přečíst zde:

https://plkr.kscm.cz/cs/aktualne/aktuality/situace-v-syrii-se-opet-vyost...

Česká politická reprezentace dlouhodobě, slepě a lokajsky podporuje ve všem USA, především naše diplomacie, ať už to byli v posledních letech ministři zahraničí Schwarzenberg (TOP 09), Zaorálek (ČSSD), a nyní Stropnický (ANO).

Ale jak se naléhavě ukazuje, je čas na změnu! Je třeba začít brzdit! Situace se začíná vyvíjet velmi nebezpečně!
 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM