V Plzni se uskutečnilo dne 20.2.2018 zasedání pléna KV KSČM

21. 2. 2018

V úterý, dne 20.2.2018, se uskutečnilo v Plzni od 16:00 hodin, poslední zasedání pléna Plzeňského KV KSČM před krajskou konferencí KSČM, která se uskuteční dne 3.3.2018 v Plzni, v budově KSČM.

Plénum se konalo po završení etapy sedmi okresních konferencí KSČM v Plzeňském kraji, na kterých se projednávalo hodnocení dosavadní stranické práce, situace ve straně po prohraných parlamentních volbách z října 2017, úkoly strany na další období a příprava na X. sjezd KSČM. 

Plénum KV KSČM projednalo:

• Kompletní organizační, obsahovou i kádrovou přípravu krajské konference KSČM, která se bude konat dne 3.3.2018 v Plzni
• Krajská konference bude volit nové vedení KV KSČM, na předsedu KV KSČM jsou z okresních konferencí KSČM navrženi 3 kandidáti. Volba předsedy KV KSČM proběhne tajnou volbou.
• Plénum KV KSČM se seznámilo s nominacemi na předsedu ÚV KSČM, který bude volen na X. sjezdu KSČM dne 21.4.2018. Z  jednotlivých okresních konferencí KSČM vzešly tyto nominace: ss. Josef Skála, Vojtěch Filip,  Stanislav Grospič, Petr Šimůnek, Zdeněk Ondráček a Leo Luzar, přičemž některé okresní konference KSČM nominovaly více kandidátů a někteří kandidáti dostali nominaci na více konferencích. Nyní bude záležet na tom, jestli tito nominovaní potvrdí sjezdu svojí kandidaturu a budou se ucházet o zvolení do funkce předsedy strany.
• Plénum KV KSČM se taktéž seznámilo s nominacemi okresních konferencí KSČM na místopředsedy ÚV KSČM, kteří budou voleni na X. sjezdu KSČM dne 21.4.2018. Z jednotlivých okresních konferencí KSČM bylo nominováno 9 funkcionářů a to: ss. Petr Šimůnek, Richard Pokorný, Jaromír Kohlíček, Marta Semelová, Stanislav Grospič, Ivan Hrůza, Jiří Dolejš, Leo Luzar a Kateřina Konečná.
• PL KV KSČM projednalo výsledky hospodaření Krajské organizace KSČM za rok 2017 a zároveň výsledky inventarizace majetku k 31.12.2017.
• PL KV KSČM projednalo informaci z práce Klubu krajských zastupitelů za KSČM v Plzeňském krajském zastupitelstvu, kterou přednesl předseda klubu František Trhlík. V diskusi k této zprávě bylo jedním z účastníků zasedání sděleno, že jako zajímavost z posledního zasedání zastupitelstva kraje je to, že zastupitelstvo Plzeňského kraje se odmítlo připojit v roce 2018 k akci „Vlajka pro Tibet“, kterou velmi aktivně prosazoval známý sběratel funkcí, náměstek primátora Plzně za ODS p. Baxa. Ten byl výsledkem hlasování zastupitelů evidentně zaskočen a otřesen! Působil jako když mu někdo vezme hračky, protože doposud vyvěšování této vlajky bylo ODS považováno v Plzni a na kraji za automatické. Doba se změnila!
Na krajském úřadu se potvrzují tendence, na které upozorňovala KSČM před krajskými volbami, že se budou privatizovat další zdravotnická zařízení, patřičné kroky už se ve vedení kraje činí. Pravice nezahálí.
• PL KV KSČM projednalo informaci z práce poslaneckého klubu KSČM v Poslanecké sněmovně, kterou podal poslanec PhDr. Ing. Jiří Valenta.
• PL KV KSČM projednalo zabezpečení akce „Protesní velikonoční pochod v Ansbachu v SRN" za účasti zástupců KSČM proti tamní americké vojenské základně.
• PL KV KSČM projednalo v různém informaci o učiněných právních krocích KSČM, proti jednomu podnikatelskému subjektu v Domažlicích a jeho urážlivým a nenávistným výrokům na adresu KSČM, což je v rozporu s Listinou základních práv a svobod občanů, která je nedílnou součástí Ústavy České republiky.

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM