V Plzni se v sobotu, dne 3.3.2018 uskutečnila krajská konference KSČM

3. 3. 2018

V sobotu, dne 3.3.2018, se uskutečnila od 09:00 hodin v domě KSČM v Plzni krajská konference KSČM, která završila etapu výročních členských schůzí a okresních konferencí KSČM v Plzeňském kraji před X. sjezdem KSČM, který se koná 21.4.2018 v Nymburku.

Na krajskou konferenci bylo zvoleno 22 delegátů ze 7 okresních organizací KSČM a bylo pozváno 28 hostů. Konference se zúčastnilo 22 delegátů, účast delegátů byla 100% - ní.  Hostů nakonec přišlo 22, ostatní se omluvili především ze zdravotních důvodů.

Z vyšších stranických orgánů se konference zúčastnili místopředseda ÚV KSČM soudruh Josef Skála a soudružka Zdeňka Lišková, předsedkyně Ústřední revizní komise KSČM. 

Konference se z řad hostů zúčastnili europoslanec za KSČM MUDr. Jiří Maštálka, poslanec Parlamentu ČR za KSČM PhDr. Ing. Jiří Valenta, předseda klubu krajských zastupitelů za KSČM František Trhlík, RSDr. Josef Švarcbek - kandidát KSČM na senátora, a s. Kovanda z Prahy - za sekci historiků Klubu sociologů při ÚV KSČM, kterému je 90. let, a další hosté.

Konference zhodnotila práci a výsledky strany za uplynulé dvouleté volební období, zhodnotila volební výsledky KSČM v posledních volbách, výsledky volby prezidenta, zhodnotila vnitrostátní i mezinárodní situaci. Věnovala také pozornost nadcházejícímu X. sjezdu KSČM.

Na krajské konferenci byli zvoleni tito vedoucí funkcionáři KV KSČM:

Staronovým předsedou Krajského výboru KSČM byl většinou hlasů v tajné volbě zvolen s. Mgr. Miroslav Kavij.

Místopředsedy Krajského výboru KSČM byli zvoleni s. Ing. RSDr. Karel Kvit pro volby a s. RSDr. Miloslav Šimánek pro vnitrostranickou práci.

Tajemníkem KV KSČM byl opět zvolen s. Vladimír Sácký.

Předsedkyní Krajské revizní komise KSČM byla zvolena opět JUDr. Zdeňka Lišková.

Předsedou Krajské rozhodčí komise KSČM byl opět zvolen s. Miroslav Vild.

Zástupcem Plzeňské krajské organizace KSČM do výkonného výboru ÚV KSČM byl v tajné volbě zvolen Ing. Petr Žáček.

V bohaté diskusi vystoupilo 15 delegátů a hostů.

V diskusi se hovořilo o dosavadní práci poslanců i krajských zastupitelů za KSČM, o vývoji členské základny KSČM a přijímání nových členů do KSČM, o finančním zabezpečení strany v nadcházejícím období, o přípravě X. sjezdu KSČM, o mediální situaci v zemi a práci KSČM na tomto úseku, o přípravě na komunální volby 2018 a sestavování kandidátek KSČM, o situaci v Evropském parlamentu, aj. tématech.

Delegáti obdrželi v podkladových materiálech písemně také několik dopisů od členů i organizací KSČM k situaci ve straně a ve společnosti.

Krajská konference splnila své poslání, demokraticky v souladu se Stanovami KSČM zvolila své nové řídící a kontrolní orgány na úrovni kraje a vytýčila si úkoly na další volební období. Na úvod konference zazněla česká státní hymna. Na závěr konference Internacionála.

 

Fotogalerie

Pohled do sálu na delegáty konference KSČM. Za řečnickým pultem předseda KV KSČM Mgr. Miroslav Kavij.
Pohled na pracovní předsednictvo krajské konference KSČM.
Zleva ss. Miloslav Šimánek - místopředseda KV KSČM, uprostřed europoslanec za KSČM - MUDr. Jiří Maštálka, vpravo poslanec Parlamentu ČR za KSČM - Jiří Valenta.
Jiný pohled na delegáty krajské konference KSČM.
Hlasování delegátů krajské konference KSČM.
Za řečnickým pultem předsedkyně Ústřední, ale i Krajské revizní komise KSČM JUDr. Zdeňka Lišková.
Za řečnickým pultem Miroslav Vild, předseda Krajské rozhodčí komise KSČM
Za řečnickým pultem Ing. Václav Štekl, krajský zastupitel za KSČM a předseda Kontrolního výboru zastupitelstva Plzeňského kraje.
Za řečnickým pultem PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta - poslanec Parlamentu ČR za KSČM.
Za řečnickým pultem Ing. RSDr. Karel Kvit - předseda MěV KSČM Plzeň a místopředseda KV KSČM.
Místopředseda ÚV KSČM Josef Skála při projevu k delegátům krajské konference KSČM.
Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM