Tisková konference KV KSČM z 5.3.2018

6. 3. 2018

Dne 5. 3. 2018 se v hotelu Centrál v Plzni pod vedením tiskového mluvčího Plzeňského KV KSČM s. JUDr. Bc. Richarda Pokorného, Ph.D. za účasti předsedy KV KSČM Mgr. Miroslava Kavije a členky zastupitelstva Plzeňského kraje za KSČM s. JUDr. Zdeňky Liškové konala další tisková konference KV KSČM na které byli přítomni zástupci 7 médií, a to včetně MF Dnes, Práva a Českého rozhlasu.

Nejprve s. Kavij seznámil přítomné novináře s výsledky krajské konference KSČM, která se konala minulou sobotu dne 3. 3. 2018, a to z hlediska obsazení jednotlivých funkcí v krajské organizaci i priorit další činnosti KSČM. (Přinášíme o tom informaci na jiném místě těchto www stránek).

Dále vystoupil s. Pokorný, nominovaný 5ti okresními konferencemi KSČM Plzeňského kraje na funkci místopředsedy ÚV KSČM, a představil své priority v případě zvolení na dubnovém X. sjezdu KSČM, který se uskuteční jako jednodenní, dne 21.4.2018 v Nymburku. Zdůraznil nezbytnost řady změn v činnosti strany, ať již v podobě nového politického programu (jehož návrh sám připravil), vystupování strany navenek či programových akcentech.

Poté vystoupila zastupitelka Plzeňského kraje s. Lišková, která zástupce médií seznámila se stanoviskem KSČM k velmi aktuálnímu tématu problematiky finančních dotací pro Mulačovo nemocnici v Plzni, jakož i podezřelým propojením majetku a zainteresovaných osob v této záležitosti, přičemž zopakovala postoj KSČM k poskytování dotací soukromým subjektům z veřejnoprávních rozpočtů. 

Předseda KV KSČM s. Kavij následně prezentoval plán dalšího postupu KSČM v otázce zvažovaného vyvedení společnosti Plzeňská teplárenská a.s. z majetku města Plzně. V nejbližších dnech budou prostřednictvím České pošty rozeslány informační letáky do všech domácností v Plzni, s cílem informovat občany o pokračování podpisové akce a podpisovém místě v plzeňském sídle KSČM v Purkyňově ulici čp. 29, které je občanům k dispozici každý všední den od 09:00 do 15:00 hodin.

Poté přišel na řadu prostor pro dotazy zástupců médií, kteří se zajímali především o podrobnosti k podpisové akci ve věci Plzeňské teplárenské.

Fotogalerie

Zleva za stolem Mgr. Miroslav Kavij - předseda KV KSČM, uprostřed JUDr. Zdeňka Lišková - zastupitelka Plzeňského kraje, vpravo JUDr. Bc. Richard Pokorný, Ph.D. - tiskový mluvčí Plzeňského KV KSČM
Pohled na přítomné zástupce medií
Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
JUDr. Bc. Richard Pokorný, Ph.D., tiskový mluvčí Plzeňského KV KSČM