„SEKÝRNICE MIRKA“ z ODS

9. 3. 2018

Dne 8.3.2018 se konala slavnostní inaugurace prezidenta republiky, kdy nově zvolený prezident Miloš Zeman skládal slavnostní prezidentský slib před mnoha ústavními činiteli naší země, ale i českou veřejností v přímém televizním přenosu.

Je to významný státní akt pro Českou republiku, protože prezident republiky je nejvyšší ústavní činitel a má z Ústavy ČR svěřeny významné kompetence.

Od roku 1989 už to byla několikátá inaugurace prezidenta, ať to bylo opakovaně za éry prezidenta Václava Havla či Václava Klause.

Pokaždé, při této příležitosti přednesl nový prezident republiky svůj projev. Vždycky to byly projevy obsahující výhrady proti někomu, především proti KSČM, či minulému režimu z dob Václava Havla a intenzita výhrad byla srovnatelná se současným projevem prezidenta Zemana.

Přesto nikdy zástupci KSČM neodešli ze sálu, aby zneuctili tento významný státní akt.

Až nyní poslankyně za ODS Miroslava Němcová se demonstrativně odebrala z Vladislavského sálu při projevu prezidenta Zemana. Nesmírně se tím u veřejnosti shodila, ale shodila také celou ODS! Ukázala totiž veřejnosti svojí aroganci, povýšenost, neschopnost vyslechnout názor někoho jiného. A to skutečný demokrat nikdy neudělá!

Nemusíme s prezidentem souhlasit, ale necháme jej domluvit a poté můžeme vystoupit s kritikou, nebo s jiným názorem třeba v mediích, když to nejde na přímo na takové slavnostní akci.

Němcová byla totiž zvyklá za dob vlády ODS, kdy byla dokonce předsedkyní Poslanecké sněmovny v roce 2010 a 1. místopředsedkyní ODS v době korupční vlády Petra Nečase tehdejšího předsedy ODS,  že mluvila jen ona a ODS měla vždy poslední slovo, kdy všichni poslouchali. Jenže ta doba je pryč! A psychicky labilní Němcová to nezvládá!

Občané totiž dali ve volbách Němcové i ODS jasně najevo, že chtějí někoho jiného, aby jim vládl. Že mají ODS už dost! Němcová svým odchodem ukázala, že jí není nic cizí a že se neštítí žádných praktik, znehodnotit jakýkoliv státní akt! V podstatě potvrdila tím jen svojí malost a ubohost!

Pokud se týká projevu prezidenta, media následně po inauguraci píší o tom, že prezident by měl národ smiřovat a sjednocovat, že jeho projev byl opačný, že to byl proslov, který národ rozděluje.

Věc se má ale tak. Prezident republiky má právo na svůj názor jako každý jiný a využil první příležitosti po prezidentských volbách, aby jej sdělil národu a ostatním ústavním činitelům. Řekl jej poté, kdy proti němu byla vedená dlouhodobá špinavá mediální kampaň před prezidentskou volbou.

Spíše než poučovat prezidenta, co měl, či neměl říci, by bylo vhodné se zamyslet nad tím, co prezident řekl a jestli náhodou nemá pravdu a jestli náhodou není potřeba a čas v naší zemi něco změnit, abychom se mohli sjednocovat?

KSČM jednoznačně podporuje pasáže projevu prezidenta Zemana, kdy mluvil o špíně a hnusu, který přichází z medií uhlobarona Zdeňka Bakaly!  To je skutečný vřed České republiky!

A sekýrnice „Mirka“ by měla mít více pokory a úcty vůči jiným lidem. Svým hloupým aktem se zařadila mezi ty, kteří chtějí rozdělovat!

 

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM