KSČM stojí jednoznačně za prezidentem Zemanem ve vztahu k České televizi. Jeho kritika obsahu vysílaného zpravodajství ČT je správná a nanejvýše aktuální a nutná!

14. 3. 2018

Při svém druhém inaugurační projevu, dne 8.3.2018, prezident České republiky Ing. Miloš Zeman, CSc. vyslovil na adresu veřejnoprávní České televize kritiku, k objektivnosti a vyváženosti jejího zpravodajství, kdy se odvolával na  nedávnou studii Centra mediálních studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze.

V této "Studii" se uvádí, že zpravodajství veřejnoprávní České televize bylo v minulosti výrazně ovlivněno její příchylností ke straně, která se jmenuje TOP 09! Ke straně, kde byl do nedávna předsedou Miroslav Kalousek, kterého řídil v pozadí Karel Schwarzenberg. V podstatě tato studie říká, že zpravodajství České televize bylo a je nevyvážené a neobjektivní, tedy  manipulující!  

Prezident Zeman díky této „Studii“ upozorňuje na tuto skutečnost, protože to je vážná věc pro celou společnost!  Opírá se přitom o zprávu renomované instituce, špičkového „Centra pro mediální výzkum“ Univerzity Karlovy, které to dokazuje svým šetřením!  Není to tedy výmysl „Hradu“, nebo prezidenta Zemana, ale je to prokázané expertním výzkumem tohoto odborného mediálního pracoviště, které je v této oblasti nejlepším v zemi!

KSČM dlouhodobě kritizuje objektivitu České televize, především její zpravodajství z válečných ohnisek ve světě.  Máme proto řadu důvodů. 

Manipulátoři ze zpravodajství České televize používají řadu způsobů, jak zásadní zprávy ignorovat, překroutit, zamlžit, znevýznamnit, dokonce obrátit proti skutečnosti jejich význam, kdy napadaný je vydáván za diktátora a agresora, aj. 

Dovolíme si být konkrétnější v kritice, než je tvrzení prezidenta Zemana či Centra pro mediální studia Univerzity Karlovy.

Česká televize podle našeho hodnocení dlouhodbě lže české veřejnosti o tom, co se děje na Ukrajině. Nemluví o tom, že tam došlo k ozbrojenému státnímu převratu za pomoci fašistický ozbrojených bojůvek Pravého sektoru a jiných podobných skupin. Lže o tom, co se děje na Donbase, že tam ukrajinská armáda a fašistické bojůvky střílí děly a raketomety do obydlených sídlišť, plných lidí, proti svým spoluobčanům - Ukrajincům.

Česká televize lhala a lže  o tom, co se děje v Libyi. Lhala o zneužití Francie, USA, Velké Británie i NATO tzv. „Bezletové zóny OSN“ vyhlášené Radou bezpečnosti OSN nad Libyí, kdy tyto západní velmoci a NATO v rámci bezletové zóny vybombardovaly Libyi. Kdy tyto velmoci všestranně, především vojensky podporovaly bandy nájemních žoldáků, aby svrhly Muammara Kaddafího, vůdce Libye. Dnes jsou tyto bandy v Libyi nezvladatelné, válčí mezi sebou o dělbu moci a území. Libye jako stát v celku neexistuje, jen na mapě. Libye je totálně rozvácená, stejně jako Irák, který USA napadly vojensky bez mandátu Rady bezpečnosti OSN, pod smyšlenou záminkou vlastnění Irákem zbraní hromadného ničení, které se dodnes v Iráku nenašly! Odtud se nyní valí desetitisíce uprchlíků do Evropy.

Česká televize lhala a lže řadu let o tom, co se děje v Sýrii, kdy USA, NATO a jejich spojenci, včetně České republiky všestranně podporovaly nejdříve tzv. Syrskou exilovou opozici (rozuměj žoldáky a dobrodruhy z celého světa),  aby se zbraní v ruce svrhli legální syrskou vládu a demokraticky zvoleného prezidenta Sýrie Bašára Assada. Později podporovaly Islámský stát. Kdy USA bez mandátu Rady bezpečnosti OSN létají svými vojenskými letouny do Sýrie a bombardují jakékoliv cíle, především armádu syrské vlády, která bojuje na zemi proti islamistům, ale i infrastrukturu Sýrie, tzn. elektrárny, vodárny, továrny, ale i města plná obyvatel. Že na území Sýrie mají USA své nelegální vojenské základny. 

Česká televize lže a zamlčuje zprávy o tom, že NATO a USA soustředí ohromné vojenské síly a provokují na hranicích Ruska. Že to vše hrozí přerůst ve velký válečný konflikt. Že stačí jiskra, aby se zažehl velký válečný konflikt! USA chtějí vyvolat s Ruskem omezenou válku v Evropě mimo své území, která by vrátila hospodářsky zpět o řadu desítek let Rusko i Evropu, aby si USA udržely světovládu. To vše pod falešnými zprávami o agresivitě Ruska. Bude však mnoho milionů mrtvých, České republice se to nevyhne!

Podle našeho názoru se stala Česká televize pod současným vedením nebezpečným médiem pro tuto zemi, přitom placeným z našich poplatků! 

Upozornění na tyto skutečnosti a obavy prezidenta Zemana z této situace vnímáme tak, že jsou zcela na místě a vyřčená v pravý čas!  Ač se to někomu nelíbí!  Víme o čem prezident mluví a souhlasíme s ním!

Až ten válečný konflikt vypukne, díky tomu, že Česká televize lže a nemluví ve svém zpravodajství k národu pravdu,  kdy překrucuje skutečný stav věcí, kdy lidé díky tomu nemají přirozený pud sebezáchovy a tomu odpovídající reakce vůči jimi voleným politikům, půjdou na frontu bojovat studenti, kluci ze současných středních a vysokých škol.  Ti, kterým je dnes podsouváno, že prezident Zeman gauner.  

Příliš pozdě však zjistí, že prezident Zeman měl dnes (tenkrát) pravdu! Zjistí to pak i jejich rodiče! 

Podle našeho názoru, je změna v obsahu zpravodajství v České televizi nutná, dokonce nevyhnutelná, a to směrem k objektivnosti, vyváženosti a zpravodajství ze všech azimutů! Je to o bezpečnosti této země, o uchování míru v této zemi i na tomto kontinentu!

Současné zpravodajství České televize je v těchto otázkách neskutečně hanebné!

Pravda musí zvítězit v zájmu obyčejných lidí této země!

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM