Premiér Babiš se zachoval jako hlupák při vyhoštění ruských diplomatů z České republiky

26. 3. 2018

Podle sdělení premiéra v demisi Andreje Babiše z odpoledne 26.3.2018, jsou českou stranou vyhoštěni z naší země tři členové ruského diplomatického personálu a jejich rodinní příslušníci, kteří musí opustit Českou republiku nejpozději do 1. dubna 2018, tedy během několika dní. A to v souvislosti s otravou bývalého ruského agenta Skripala a jeho dcery ve Velké Británii, ve městě Salisbury.

Pro zdůvodnění tohoto závažného diplomatického kroku však premiér Babiš nemá v ruce absolutně nic, žádný důkaz o tom, že v Británii útočili Rusové nervově – paralytickou látkou Novičokem, na bývalého dvojitého agenta ruské vojenské rozvědky GRU a jeho dceru, kterého propustili v Rusku z vězení před cca 8 roky a vyměnili jej za jiné ruské agenty zatčené v Británii!

Navíc své rozhodnutí vyhostit ruské diplomaty zdůvodňuje premiér Babiš falešnou solidaritou s Velkou Británií, nedůvěryhodným státem v mezinárodních vztazích, která spolu s USA vybombardovala před pár roky pod falešnými důkazy o látkách hromadného ničení Irák, který je dodnes v rozvalu a zničený.

Ta samá Velká Británie vybombardovala spolu s Francií a USA v roce 2011 Libyi, odkud se dodnes valí desetitisíce migrantů do Evropy.

Přitom v těchto zemích agresoři z Velké Británie, USA a Francie povraždili desetitisíce nevinných lidí a zničili infrastrukturu těchto států! To vše bez mandátu Rady bezpečnosti OSN, pod falešnými záminkami, za velké propagandistické kampaně, ničím se nelišící od té dnešní!

Ze strany Velké Británie, USA a Francie se jednalo o zločinnou vojenskou agresi proti členských státům OSN – Iráku a Libyi!

Andrej Babiš se tak postavil do jedné řady s těmi, kteří nepotřebují žádné důkazy! Oni rovnou vědí, stejně jako Hitler, kdo je vinen a koho je potřeba okamžitě potrestat! A to je mimořádně nebezpečný a nezodpovědný přístup od premiéra tak malé země, jako je Česká republika.

Samozřejmě, že tento krok nezůstane ze strany Ruské federace bez odpovědi. Rusko před časem prohlásilo na politiku sankcí ze strany Západu, že nikdo nebude jednat s Ruskou federací z pozice síly, ani USA, ani Velká Británie či Evropská unie. Rusko na tyto kroky symetricky odpoví.

Je jasné, že tento postup vůči Rusku dále vyhrotí již tak napjatou mezinárodní situaci a zhorší vztahy mezi zeměmi a na evropském kontinentu, se všemi důsledky z toho plynoucí!

Premiér Babiš tak svým ukvapený rozhodnutím ohrožuje zájmy České republiky a přilévá olej, do již tak nebezpečného ohně!

Přitom čím déle od této události, na místo důkazů narůstají spíše otazníky a pochybnosti, že to vše proběhlo tak, jak tvrdí Velká Británie.

Tak jak se události rozvíjejí se ukazuje, že to mohla být klidně připravená široká protiruská provokace, která má navázat na dlouhodobou protiruskou kampaň všemožných sankcí, především za Sýrii, kde USA a jejich spojenci, včetně Velké Británie se svým projektem IGIL utrpěly obrovský debakl.

V těchto dnech totiž došlo k dalšímu zásadnímu posunu událostí v Sýrii, kdy syrská armáda zlikvidovala velkou část islamistů ve Východní Gutě u Damašku podporovaných USA a jejich spojenci, a další část islamistů (několik tisíc) se jich dobrovolně rozhodlo opustit beze zbraní toto území za příslib umožnění volného průchodu z obklíčení syrskou armádou do Idlibu k turecké hranici.

Jak známo USA chtějí rozpoutat ve východní Evropě na hranicích Ukrajiny s Ruskem lokální válku a zabrzdit tak Evropu i Rusko ve svém rozvoji. Je to nebezpečná hra s jadernou velmocí!

Právě proto by byla žádoucí od premiéra české vlády v demisi rozvaha, neukvapené závěry a promyšlené kroky!

Rozhodnutí babišovy vlády uvítal předseda ODS Petr Fiala a jak jinak i nový předseda ČSSD Jan Hamáček.

Místopředseda KSČM Josef Skála naopak pro ČTK uvedl, že k těmto krokům chybí věrohodné důkazy! "Takové kroky, jimž chybí věrohodné zdůvodnění, by mi vadily proti kterékoli zemi. V daném případě navíc stupňují napětí ve vztahu s jadernou velmocí. A to v českém ani evropském zájmu rozhodně není."

Připomněl, že z Londýna před lety přišlo i tvrzení, že tehdejší irácký vůdce Saddám Husajn disponuje zbraněmi hromadného ničení. "Komise lorda (Johna) Chilcota pak shledala, že to byla lež a zatáhla do agrese v rozporu s mezinárodním právem i spojence. Tím obezřetnější to chce být dnes," dodal Skála.

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM