Údajný chemický útok v Sýrii ve městě Dúmá je mediálně zfabrikován Bílými přilbami!

11. 4. 2018

Jak říkají zkušenosti z předchozích válečných konfiktů, první obětí války je vždy „pravda“! Jsme toho svědky dlouhodobě i v Sýrii. Souběžně s válečnými operacemi v Sýrii se vede také úporná informační válka o získání světového veřejného mínění a o očernění syrského režimu a prezidenta Sýrie.

Je tomu tak i v případě posledního chemického útoku v syrském městě Dúmá.

K těmto psychologickým operacím vůči veřejnosti a veřejnému mínění jsou vytvořeny v armádě speciální profesionální útvary odborníků, ale i laické skupiny působící v místě bojů a v týlu nepřítele.

Jedním z takových nevěrohodných propagandistických útvarů působícím v Sýrii jsou tzv. „Bílé přilby“ (v ruštině belije kasky), které se vždy objeví na místě, kde se jakoby něco závažného stalo, když je potřeba mediálně poškodit vládu a prezidenta Sýrie.

Tato skupina vytvoří fotodokumentaci či videodokumentaci podle zadání a poskytne ji bleskově k tomu účelu vytvořené instituci kontroverzní "Observatoři pro lidská práva v Sýrii" se sídlem v Londýně, která ji předá dále světovým mediím. Tato média ji pak ochotně bleskově rozšíří po celé zeměkouli.

Životnost této zfalšované zprávy je zpravidla krátká, je věrohodná jen několik dní, ale téměř vždy poslouží svému účelu. Ještě před jejím zveřejněním je totiž připravena mohutná mediální kampaň, která na ni naváže, jakmile se zpráva poprvé zveřejní.

Takové zprávy se objevují zpravidla těsně před nějakým klíčovým hlasováním v Radě bezpečnosti OSN, aby tato „úděsná“ zpráva ovlivnila výsledek hlasování. Nebo slouží k tomu, aby „někdo“ rychle získal na svou stranu světové veřejné mínění pro vojenský zásah v cizí zemi, proti "démonizovaným politikům, kteří jsou označeni za diktátory, masové vrahy, zvířata a monstra bojující proti lidem vlastní země“.

V horším případě, když je potřeba vyrobit skutečné mrtvoly, tak se nechá vybuchnout skrytá nálož někde na plném tržišti, nebo se tam vystřelí minometný granát.

První ruský televizní kanál Rossija 1 zveřejnil dne 9.4.2018 krátké video, co jsou to tzv. „Bílé přilby“ v Sýrii a jakou tam hrají roli. Je to organizovaná mediální skupina, která poskytuje tyto zfabrikované „děsivé“ zprávy a obrázky ze Sýrie světu, které jsou uměle vytvořené.

Také tato organizace přinesla zprávu o nedávném údajném chemickém útoku ve městě Dúmá.

Při tomto chemickém útoku se mluví o tom, že byl vládními vojsky Sýrie použit proti vlastnímu civilnímu obyvatelstvu, především dětem, bojový nervově - paralitický plyn Sarin, Chlór či jiný podobný otravný bojový plyn!

Přitom když se pozorně podíváte na video níže, tak ti, co provádí tzv. „chemickou očistu lidí" zasažených bojovým plynem se sami nijak nechrání! Holou rukou myjí a hadicí oplachují zasažené části těl dětí. Kdo byl na vojně, tak vám řekne, že je to nesmysl a podvod! Samo toto video odhaluje manipulativnost o údajném chemickém útoku v Dúmá.

Média píší o minimálně 50 obětech na životě, především z řad dětí a mnoha raněných. Žádná těla se však v Dúmá nenašla. V nemocnici v Dúmá není nikdo, kdo by byl ošetřován na otravu jedovatým plynem! Nikdo z občanů o tomto chemickém útoku ve městě Dúmá neví! Ale světová media píší o chemických zvěrstvech v Sýrii a USA se chystají na Sýrii zaútočit raketami bez vyšetření události a bez mandátu Rady bezpečnosti OSN!

Níže naleznete také několik fotografií na ukázku, jak Bílé přilby manipulují veřejné mínění pomocí fotografií, všimněte si především té holčičky, kterou dojemně vynáší raněnou pokaždé z jiné budovy.

Co lze říci závěrem: KSČM je pro rychlé vyšetření celé události s údajným chemickým útokem ve městě Dúmá v Sýrii. Podle sdělení syrské vlády přístup k tomuto místu je, město Dúmá je plně očištěno od islámských teroristů. Jsou k tomu určené odborné speciální mezinárodní organizace, aby zjistily o co a o jaké chemické látky tam šlo. A až potom, podle zjištěných výsledků, doporučujeme jednat v rámci Rady bezpečnosti OSN o následných krocích.

Odkaz na ruské video - Mediální zpravodajské stanice VESTI.RU

https://www.vesti.ru/doc.html?id=3005126&cid=8#/video/https%3A%2F%2Fplay...

Další informace najdete v našem článku zde:
https://plkr.kscm.cz/cs/aktualne/aktuality/ministerstvo-zahranicnich-vec...

 

 

Video: 

Fotogalerie

Bílé přilby zasahují a manipulují
Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM