KSČM odsuzuje zločinný barbarský útok USA, Velké Británie a Francie na Sýrii z 14.4.2018

14. 4. 2018

Svět je v šoku! USA a jejich satelity Velká Británie a Francie dnes 14.4.2018 nad ránem zaútočily vojensky na svrchovaný členský stát OSN Sýrii. A to bez mandátu Rady bezpečnosti OSN!

Jedná se o akt státní terorismu USA, Velké Británie a Francie vůči Sýrii. Jedná se o akt války!

Tímto útokem tyto imperialistické mocnosti opětovně dokázaly, že je pro ně mezinárodní právo pouhý cár papíru, který má platit pouze pro malé země, ale ne pro ně.

Těmito válečnými agresory byla zcela pošlapána Charta OSN, která při jejím dodržování zaručuje civilizované vztahy a řešení problémů mezi národy této planety a ne barbarské nájezdy a vraždění!

Prezident USA Donald Trump, který vydal rozkaz k útoku se tak sám pasoval do role vyšetřovatele, prokurátora i soudce! Což je zcela nepřípustné!

Pasoval se tímto vojenským útokem i do role mezinárodního gangstera!

Záminkou pro tento barbarský útok se stalo údajné použití chemických zbraní vládním režimem Sýrie proti civilnímu obyvatelstvu ve městě Dúmá dne 7.4.2018. Tento chemický útok však nebyl RB OSN doložen žádnými věrohodnými důkazy, dokonce s přibývajícími dny od útoku začaly převažovat argumenty, že se jednalo o zprovokovaný incident, který měl posloužit k eskalaci napětí vůči Sýrii a k vojenskému útoku na Sýrii!

Vojenský úder se odehrál jen několik hodin před tím (!), než na místo údajného chemického útoku měla dorazit skupina vyšetřovatelů z Organizace pro zákaz chemických zbraní , která už za tímto účelem, na žádost vlády Sýrie, dorazila do Sýrie. Jeden z vojenský úderů agresorů směřoval podle dostupných zdrojů (několik hodin po útoku agresorů) na město Dúmá, aby nebylo možné zjistit, jestli se chemický útok skutečně stal či nikoliv a jaké chemické látky zde byly případně použity. Nyní je nadmíru evidentní proč?!

Tato vojenská agrese se odehrála v situaci, kdy svět stojí nad propastí a balancuje na pokraji zničující 3. světové války.  Kdy Ruská federace sdělila světové veřejnosti, že pokud budou proti Sýrii opětovně bez mandátu Rady bezpečnosti OSN použity rakety, ruská armáda působící v Sýrii na žádost legální vlády Sýrie tyto rakety zničí a bude opětovat palbu na místa jejich vypuštění.

Agresoři z USA, Velké Británie a Francie vojenským úderem překročily červenou linii (!) a vystavily tak lidstvo světa nebezpečí velkého válečného požáru a zkázy!

Nevíme zatím, co přesně se všechno stalo. Ale jen zdrženlivost Ruské federace odvrátila válku! Vůbec nepochybujeme o tom, že Rusko má vojenské prostředky, aby mohlo monitorovat situaci a nanést odvetné zdrcující údery agresorům!

Svět ztratil dnešního dne iluze o serioznosti a věrohodnosti USA, jejich řečech o právu, demokracii, humanismu a civilizovaném národu! USA se opětovně projevily jako mezinárodní zločinec!

Budeme velmi pozorně sledovat prohlášení představitelů české vlády k tomuto zločinnému agresivnímu vojenskému útoku USA, Velká Británie a Francie proti Sýrii. Jestli Česká republika stojí na straně dodržování mezinárodního práva, míru a Charty OSN, nebo jsme jen banánová republika s proamerickou loutkovou vládou?

Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM