Česká republika by neměla podporovat státní terorismus USA! Selhání ministra zahraničních věcí v demisi Stropnického při bombardování Sýrie!

18. 4. 2018

Ministr zahraničních věcí ČR v demisi Martin Stropnický v reakci na raketové údery USA, Velké Británie a Francie na Sýrii dne 14.4.2018 uvedl na tiskové konferenci, že byl o útoku předem informován a že s vojenskou agresí vyjádřil jako ministr zahraničních věcí České republiky souhlas!

Tento vojenský úder proti suverénnímu členskému státu OSN Sýrii nemá žádnou oporu v mezinárodním právu a je zásadním porušením Charty OSN! Jedná se o zločinnou barbarskou vojenskou agresi proti členskému státu OSN Sýrii a jejího lidu!

Ministr Stropnický tímto svým lokajským postojem vůči agresorům přispívá jménem svým i celé České republiky k narušování civilizovaných vztahů mezi státy a podkopává tím zcela zásadně autoritu OSN a mezinárodní právo! 

Jeho postoj k této agresi v podstatě napomáhá dlouhodobým zájmům velmocí USA, Velké Británie a Francie kterým je OSN překážkou v jejich dobyvačných a agresivních  záměrech. 

Ministr Stropnický se rozhodl upřednostňovat v mezinárodních vztazích vojenskou sílu a moc před právem, napomáhat zneužití moci a vojenské síly proti právu a proti malým národům!  A to je zcela nepřípustné!

Tímto svým postojem se stal v podstatě Stropnický spolupachatelem této hrubé vojenské agrese proti suverénnímu členskému státu OSN Sýrii.

Známe již důsledky těchto protiprávních jednání USA, Velké Británie, Francie a členů NATO v Jugoslávii, Iráku, Libyi i v Sýrii. Za těmito zločiny agresorů jsou statisíce mrtvých nevinných lidí, miliony lidí na útěku ze svých domovů a spálené země!!!

KSČM se důrazně distancuje od této podpory ministra Stropnického agresorům a válečným štváčům USA, Velké Británie a Francie!

Stropnický sám rozhodl o tom, že jeho místo ve vládě by měl zastávat někdo jiný! Někdo, pro koho znamená právo více něž poplácání po rameni od zločinců a válečných štváčů.

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM