Stropnický není schopen vykonávat funkci ministra zahraničních věcí ČR. Je to hrozba pro Českou republiku!

19. 4. 2018

Stačilo několik dní od raketového útoku USA, Velké Británie a Francie na Sýrii a několik vynucených prohlášení, kdy musel ministr zahraničních věcí v demisi Stropnický reagovat před veřejností na tyto události a poskládaná mozaika ukazuje, že Stropnický jako ministr zahraničí je velké riziko pro občany této země.

Jak známo, ihned po raketovém útoku na první tiskové konferenci Ministerstva zahraničí v sobotu 14.4.2018 ministr v demisi Stropnický tuto vojenskou agresi USA a jejich satelitů na Sýrii plně podpořil, ačkoliv neměla souhlas Rady bezpečnosti OSN (!) a nebyly jasné důkazy o tom, zda se chemický útok v syrském městě Dúmá skutečno odehrál, případně, kdo jej zorganizoval (!). Tímto se Stropnický postavil na stranu agresorů!

V úterý 17.4.2018 projednávala Poslanecká sněmovna situaci kolem tohoto raketového útoku na Sýrii, aby se vyjasnila česká pozice, která je nejednotná. Vedle souhlasného stanoviska Stropnického a pravicových stran ODS, TOP 09 a Starostové, je tady na druhé straně negativní stanovisko prezidenta republiky, ale i zásadní nesouhlas s tímto raketovým útokem od několika politických stran v čele s KSČM, SPD a ČSSD, které hovoří o porušení Charty OSN a o vojenské agresi USA a jejich spojenců vůči suverénnímu členskému státu OSN Sýrii!

Stropnický se podle přítomných medií nechal slyšet na zasedání Sněmovny, že je to téma mnohovrstevnaté a na program schůze Poslanecké sněmovny nepatří?!? „Dobereme se jen k tomu, že mír je lepší než válka, že je lepší mít k zásahu rezoluci Rady bezpečnosti OSN a že je lepší chemické zbraně nepoužít než použít, a to víme už teď,“ uvedl Stropnický.

Tento výrok Stropnického ukazuje na jeho neschopnost vnímat realitu v širším kontextu, především z pohledu mezinárodního práva, než jen přes interní svodky NATO, či agresivní postoj USA.

V době vojenské agrese USA a jejich spojenců vůči Sýrii, se totiž svět ocitl na prahu velkého válečného konfliktu, ne-li 3. světové války! Protože Ruská federace (jaderná velmoc) vydala předtím varování, že podnikne odvetné vojenské kroky na místa, odkud byly vypáleny rakety na Sýrii bez mandátu RB OSN. 

Kdy jindy by měla jednat Poslanecká sněmovna o míru a válce, než v době, kdy svět balancuje na hraně vojenské zkázy? Až to vypukne, už bude pozdě! Teď je nejvyšší čas zastavit toto hazardování, poukázat na mezinárodní válečné zločince a válečné štváče! Ale i na jejich slouhy a poskoky!

Aby toho nebylo málo, válečnému korespondentu ruské televize ROSSIJA 1 v Sýrii Jevgeniji Poddubnému se  v syrské Dúmá podařilo dohledat účastníky tohoto údajného chemického útoku. Poddubnij našel 11-letého chlapce Hasana Diaba a jeho otce, který byl 7. dubna 2018 na videozáznamu z nemocnice v Dúmá, kde probíhala tzv. chemická očista dětí, zasažených nervově-paralytickým bojovým plynem, které zveřejnily tzv. syrské Bílé přilby. Na základě tohoto videa USA začaly odpalovat rakety na Sýrii, na základě tohoto videa ministr Stropnický v demisi podpořil raketový útok na Sýrii.

S chlapcem Hasanem a jeho otcem byl natočen následně televizní rozhovor, který odvysílo již mnoho televizních stanic světa, jen v České republice se to zatím nepodařilo! Není těžké uhádnout proč?!

Chlapec na kameru řekl, že byl s matkou ve sklepě domu a matka mu říkala, že dnes není nic k jídlu, že možná až zítra. Najednou zaslechli jak někdo vykřikuje na ulici, všichni do nemocnice, všichni do nemocnice! Chlapec s matkou tam tedy běželi.

Jak jsem přišel do nemocnice, okamžitě mě chytili a začali polévat vodou z hadice. Nevěděl jsem co se děje a co po mě chtějí. Potom mě položili na lůžko vedle ostatních dětí.

Hasan se prý okamžitě poznal na videu. Jeho otec k tomu řekl, že když se dozvěděl, že jeho syn je v nemocnici, omluvil se  v práci a běžel okamžitě do nemocnice. Když tam přišel a viděl, že chlapec a žena jsou  v pořádku, kouřil pak prý venku před budovou nemocnice a o žádném chemickém útoku neví. Bílé přilby jim prý potom daly za účast v této akci feniki, sušenky a rýži. Večer byli všichni spolu doma. 

Chlapec nechápe, proč je nyní o něj takový zájem. Měl ale štěstí, že je naživu, v takových případech manipulátoři světovým veřejným míněním nenechávají svědky. Prošla kolem něj smrt!

Odkaz na video ROSSIJA TV 1 na ruském jazyku je zde.

https://www.vesti.ru/doc.html?id=3008643&tid=95994

Pikantní na zasedání Poslanecké sněmovny je, že v úterý 17.4.2018 se při projednávání bodu, který se týkal vojenského útoku USA, Velké Británie a Francie na Sýrii projednával návrh usnesení SPD, ve kterém se vyzývala vláda České republiky, aby podporovala pouze vojenské akce, které jsou v souladu s mezinárodním právem! To jsou vojenské akce zemí v rámci práva na svoji obranu svého území, nebo obranu svých spojenců a nebo vojenské akce v zahraničí s mandátem Rady bezpečnosti OSN. 

USNESENÍ NEPROŠLO! Nezískalo podporu dostatečného počtu poslanců sněmovny! 

Hnutí ANO a ČSSD našly nakonec vzácnou shodu s TOP 09, ODS, KDU-ČSL a STAN a zabránily přijetí této jasné deklarace zájmu naší země!

Znamená to, že Česká republika se přihlásila k mezinárodním vztahům založeným na právu silnějšího a podkopala autoritu OSN! 

Masarykova republika je dnes vazalem bez schopnosti definovat svůj elementární zájem. Zájem, aby platilo mezinárodní právo! V úterý bylo právo upřeno Sýrii a zítra bude upřeno nám! 

V úterý  Sněmovna zvolila poslušnost a podporu agresivním akcím! Zvolila reálnou možnost, že budeme vtaženi do války v cizím zájmu! Zatím to byla jen předehra..." 
 

Fotogalerie

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM