Další hrubá provokace proti Komunistické straně Ukrajiny z 8.5.2018

10. 5. 2018

Dne 8. května 2018, v předvečer oslav "Dne vítězství nad fašismem" na Ukrajině, uskutečnila tajná služba Ukrajiny (SBU) domovní prohlídku v bytě předsedy KS Ukrajiny Petra Simoněnka a v kancelářích na Ústředním výboru KS Ukrajiny v Kyjevě na základě soudního příkazu.

Dne 10.5.2018 byl Petr Simoněnko 7 hodin na výslechu u tajné policie.

Při policejní prohlídce na Ústředním výboru KS, nebyl P. Simoněko v budově a neví, jaké všechny materiály si tajná služba odnesla. Některé ukrajinské televize však tyto materiály publikovaly a byly mezi nimi materiály, které nejsou KS Ukrajiny, ale jedná se o podvrh a falzifikaci.

Pokud se týká prohlídky bytu Patra Simoněnka, tajná služba tam vylámala zámky a našla tam údajně pistoli s tlumičem a 120 nábojů. Simoněko ve videu pro server KS Ukrajiny následně uvedl, že od 28.4.2018 bydlí dočasně s rodinou u manželky rodičů, na 2 - 3 měsíce, kvůli dokončení studia jeho dětí. Že jejich byt není střežen bezpečnostní kamerou a byl tedy bez kontroly. Tam mohla tajná policie jakoby najít cokoliv?!?

Simoněnko se od podvržených tiskovin i pistole kategoricky distancoval.

Tajná policie podle právního oddělení ÚV KS Ukrajiny porušila zákony Ukrajiny, když nebyl přizván advokát k soudní prohlídce a prohlídka probíhala jen za účasti tajné služby.

KS Ukrajiny vydala prohlášení, že se jedná o cílenou provokaci proti KS, za účelem diskreditovat stranu i osobnost předsedy KS právě po masových oslavách 1. máje 2018 na Ukrajině a v předvečer "Oslav osvobození od fašismu a konce II. světové války", kdy aktivita a popularita KS Ukrajiny je na vzestupu. Jde o to ovlivnit veřejné mínění.

A doslava píše, že se psi na řetězech bezpečnostních struktur oligarchicko-fašistického režimu Ukrajiny utrhli a provedli razii.

Komunistická strana Ukrajiny upozorňuje na skutečnost, že nacismus a fašismus na Ukrajině se staly státní ideologii! Nacisté jsou prohlašováni za hrdiny, k poctě jednotek SS se organizují oslavy, vydávají se vzpomínkové plakety a poštovní známky. Na komunisty se útočí a jsou pronásledováni.

Žádáme Vás o podporu a solidaritu drazí soudruzi, napsali ve výzvě ke komunistickým stranám ve světě ukrajinští soudruzi. (Komunistická strana Ukrajiny, Ústřední výbor, Oddělení mezinárodních vztahů).

My tady v České republice budeme pozorně sledovat tuto kauzu. Jak známo "majdanovské" státní orgány Ukrajiny se po ozbrojeném státním převratu snaží již několik let zakázat a rozpustit KS Ukrajiny, hledají k tomu jakoukoli záminku. Zatím se jim to nepodařilo, protože ze světa příchází velká podpora KS Ukrajiny.

Na webu KS Ukrajiny jsou zveřejněny již mnohé podpůrné reakce bratrských komunistických stran ze světa, na tuto novou provokaci režimu proti KS Ukrajiny. (www.kpu.ua)

Fotogalerie

Poslanec za KSČM Jiří Valenta s předsedou KS Ukrajiny Petrem Simoněnko nedávno ve Štrasburku
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM