Vojtěch Filip pálí ostrými: Zlý úmysl ČSSD! Podstrčili to tam

21. 5. 2018

Předseda KSČM, se důrazně hlásí o slovo. Pokud si stávající premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) myslel, že se dohodne jen s ČSSD a s komunisty už to nebude tak složité, pravděpodobně se přepočítal. Šéf komunistů v sobotní MF Dnes položil Babišovi na stůl ultimátum. A pálil do ČSSD.

Šéf komunistů Vojtěch Filip dlouho opakuje, že bylo chybou jednat o vládě jen ve dvou – mezi hnutím ANO a ČSSD.  Komunisté měli podle Filipa být u toho, pokud mají menšinovou vládu tolerovat. Kdyby KSČM od počátku seděla u stolu, důsledně by bránila nápadům na posilování vojenských zahraničních misí.

„Osobně v tom vidím zlý úmysl od některých sociálních demokratů, kteří té dohodě nepřejí. Tu klauzuli tam podstrčili. Takže v podstatě jen zvyšují nároky, které už ale dříve nebyly předmětem jednání,“ prohlásil Filip. Komunisté jsou prý opravdu naštvaní. Pokud v této věci hnutí ANO a ČSSD neustoupí, mají si prý podporu pro vládu hledat u někoho jiného. Poslanci KSČM mají zkrátka za to, že mají co mluvit do fungování kabinetu, pokud jej mají podporovat. A to i v otázce složení vlády. Prý se může stát, že pro některého z ministrů komunisté odmítnou zvednout ruku. O kom je řeč, vyložil Filip o chvíli později.

Celý článek zde.

Parlamentní listy