Prezident Zeman spálil na Pražském hradě symbolicky před mnoha novináři pověstné červené trenýrky

14. 6. 2018

Tato skvělá prezidentova public relations komunikace „rozhodila cvičky“ mnoha českým mediálním komentátorům, ale i politikům. Precizně zasažena tímto způsobem komunikace byla opět Pražská kavárna.

Prezident Zeman totiž zvolil vůči novinářům stejný komunikační model, jakým oni komunikují s ním v domnění, že prezidentovi konečně porozumí co jim chce sdělit, když k nim bude mluvit na stejné vlně, stejnou řečí.

Prezident novinářům sdělil, že je zastáncem toho, aby politika byla o výměně relevantních názorů na společenské problémy a né, aby byla o jakýchsi podružných a zástupných symbolech, jako jsou červené trenýrky.

Prezident novinářům sdělil, že by rozuměl tomu, kdyby se tady vytahovaly červené trenýrky před prezidentskými, nebo parlamentními volbami. Ale jestli si novináři nevšimli, už je dávno po těchto volbách, občané si zvolili v demokratických a svobodných volbách své zástupce a je třeba začít seriozně jednat o problémech, které trápí tuto společnost a občany! Červené trenýrky to nejsou!

Evidentně podle prvních reakcí nepochopil obsah tohoto sdělení prezidenta šéfkomentátor Seznamu.CZ, jindy pohotový, Jindřich Šídlo, který patří do Bakalo stáje novinářů, tedy těch, kdo nejvíce útočí z medií na prezidenta Zemana.

Z vrcholných politiků nejvíce „rozhodily“ červené trenýrky předsedu TOP 09 Jiřího Pospíšila.

S dalšími výkřiky za ním o sobě dali vědět známé postavy z dob minulých i současných, např. z dob lásky a pravdy Michael Žantovský, předseda ODS Fiala, složenkový terorista Kalousek, za starosty se schovávající Petr Gazdík, nebo třeba známý hulvát Mirek Topolánek, ale i jiní.

Prý tímto aktem prezident Zeman poškodil autoritu prezidentského úřadu. No, nebylo to o nic horší proti tomu, když po chodbách Pražského hradu v roce 1990 jezdil před zahraničními novináři opilý prezident Havel na koloběžce. Tenkrát to bylo v pořádku.

Nicméně, máme pocit, že sdělení prezidenta Zemana vůči novinářům i do celé společnosti bylo závažné! Že ty hořící červené trenýrky dobře vystihly problém o co jde v naší společnosti!

Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM